Video: Meer over de Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo onthulde de compleet nieuwe Spider op de Autosalon van Genève. Daar werd de nieuwe cabriolet van de Italianen meteen ook uitgeroepen tot Cabriolet van het Jaar 2006. Bij het aanbreken van de zomer maakt Alfa Romeo meer bekend over de Spider.

Al sinds 1950 heeft Alfa Romeo een cabrio in het modellengamma. Dat begon met de Giulietta Spider en liep via de Duetto naar de Spider die in 1990 werd gelanceerd. In 1995 werd het huidige model gelanceerd. Dat model werd in 1998 en in 2003 gefacelift, maar een nieuw model moest er nu toch echt komen. Die is er met de in Genève gepresenteerde compleet nieuwe Spider. Het model deelt veel van zijn stylingkenmerken met de Brera en 159. Het front is onmiskenbaar Alfa Romeo en ook de looks van de achterkant doen direct denken aan de Italiaanse autofabrikant. Het design is van de hand van Pininfarina in samenwerking met het designcentre van Alfa Romeo.

Blue&Me
De Spider meet 4,39 m lengte, 1,83 m breedte en is 1,31 m hoog. De wielbasis bedraagt 2,53 m. Het interieur van de Spider biedt plaats aan 2 personen. Zowel met de kap open als gesloten is er 253 liter bagageruimte beschikbaar. Binnen in de Spider is het goed vertoeven. Alfa Romeo monteert (optioneel) diverse comfortverhogende zaken. Zie bijvoorbeeld de links en rechts gescheiden climate control, regen- en lichtsensor, parkeersensoren, Bose Sound System, navigatiesysteem en het nieuwe Blue&Me systeem. Blue&Me is ontwikkeld door Fiat Auto in samenwerking met Microsoft. Het systeem werkt met besturingssysteem Windows en is een verzameling van diverse functies. Zo kan de mobiele telefoon via Bluetooth met de auto worden verbonden. Het telefoonboek kan hierbij worden overgezet en de bediening geschiedt via de knopjes op het stuur. Behalve dat kan er een MP3-speler, mobiele telefoon of USB-stick worden aangesloten. In het dashboardkastje is een USB-aansluiting gemonteerd. De muziek die op deze gegevensdrager staat kan via het audiosysteem in de auto worden afgespeeld en bediend.

Dak
Veel aandacht heeft Alfa Romeo besteed aan de dakconstructie. Het hydraulisch werkende daksysteem opent en sluit met een druk op de knop. Daarvoor moet wel worden geparkeerd en de handrem worden aangetrokken. In tegenstelling tot diverse andere cabrio´s is het dak van de Spider dus niet tijdens het rijden te openen en sluiten. Om zoveel mogelijk geluiden van buitenaf tegen te gaan wanneer het dak gesloten is heeft Alfa Romeo extra isolatie toegepast. Ook heeft de kap een meer aërodynamische vorm om rijgeluiden tegen te gaan.

Twee benzinemotoren
Net als bij de Brera biedt Alfa Romeo de keuze uit twee benzinemotoren met directe brandstofinspuiting. De eerste is een 2.2 liter viercilinder. De 2.2 JTS is goed voor een vermogen van 185 pk en een koppel van 230 Nm. Daarmee behaalt de Spider een topsnelheid van 217 km/h. De sprint vanuit stilstand naar de honderd wordt in 8,8 seconden afgelegd. Het topmodel is de 3.2 JTS V6. De zescilinder brengt 260 pk over op alle vier de wielen en beschikt over een koppel van 322 Nm. In slechts 7 seconden bereikt de Spider 3.2 JTS de 100 km/h. Een topsnelheid van 235 km/h is op papier geen enkel probleem. Standaard zijn beide motoren gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Prijzen nog niet bekend
Over de prijzen en exacte introductiedatum is nog niets bekend. Alfa maakt deze gegevens bekend in aanloop naar de marktintroductie.