Video: Uitkijken naar de Land Rover Discovery Vision Concept

Nu de Range Rover-familie er spik en span bijstaat, is het de beurt aan de grote Discovery om in het nieuw gestoken te worden. En ook die wordt vader van een kleine familie. Jonge benen zijn zodoende meer dan welkom en met de Discovery Vision Concept geeft Land Rover ons daarvan alvast een voorproefje.

Niet minder dan de New York Motor Show zal het showtoneel vormen voor de Discovery Vision Concept, een studie die naar verwachting veel meer is dan een probeersel. Wanneer je aan de hand van de vrijgegeven teaservideo door het interieur glijdt, merk je diverse details op die een productiemodel niet zouden misstaan. Let maar eens op het stuurwiel, de middentunnel en ook de middenconsole voordat het silhouet van de Vision Concept wordt weergegeven met daaronder de pay-off ‘The New Age of Discovery’. We kunnen er slechts een glimp van opvangen, maar het oogt nu al zowel vertrouwd als haalbaar voor het definitieve eindresultaat.

Knik
Een ander fraai en bijna iconisch detail vind je aan de buitenzijde, en dat de karakteristieke knik in het dak op het moment dat de C-stijl aanvangt. Die lijkt dus terug te keren en dat is goed nieuws, want die misten we een beetje bij de huidige generatie, evenals de overdreven schuine C-stijl. Überhaupt lijkt de toekomstige ‘Disco’ veel flamboyanter gelijnd. De nadrukkelijke wigvorm van het silhouet is daarvan een ander voorbeeld. Nooit eerder kende het model een zo sterk oplopende flanklijn.

Drie familieleden
Zoals zonet al even aangehaald zal de Discovery, net als de grote ‘Range’, zich in de toekomst ontfermen over twee kleinere familieleden. De op stapel staande opvolger van de Freelander is er daar één van, al zal voorop de neus breed uitgeschreven 'DISCOVERY' staan. Land Rover vindt dat het model na 25 jaar inmiddels zo iconisch is, dat de naam een op zichzelfstaand merk verdient.