Overige

Mazda3 Tour - Dag 3: Cheremushki - Kemerovo (800 km)

Maar liefst 800 km hebben we vandaag onder de Mazda3 door zien komen. En dat ging niet vanzelf. Het wegdek was slecht, veel gravel zorgde voor het nodige opspattende grind en de Russen haalden ons links en rechts een. De auto, die geeft gelukkig geen krimp.

De maximumsnelheid nemen de Russen niet zo nauw. Wij dus ook maar niet. Met 800 km voor de boeg is een beetje opschieten wel prettig. We hebben dan ook regelmatig met een gangetje van 140 tot 150 kilometer per uur over de weg gereden waar eigenlijk 90 is toegestaan. Het wegdek verkeerde in dit geval wel in een uitstekende conditie, wat gelukkig ook voorkomt in Siberië. En de politie, die controleert wel, maar Russische automobilisten zijn zo vriendelijk je met lichtsignalen te waarschuwen.

Fans!
De route liep vandaag van Cheremushki naar Kemerovo, een voor Russische begrippen vrij moderne stad met zo’n half miljoen inwoners. En we konden, eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, rekenen op een warm onthaal. Een Russische Mazda3-rijder herkende de opvolger van zijn auto meteen en wilde graag op de foto. De alcoholwalm die om hem heen hing namen we dan maar voor lief.

Kleinere wielen
Vandaag viel ons op dat het weggedrag van de nieuwe Mazda3 dik in orde is. Een aangename mix van comfort en sportiviteit die zeker niet vanzelfsprekend is. Het toegenomen comfort heeft overigens wel deels te maken met de gemonteerde wielen. Onze Mazda3 staat op 16 inch in plaats van de standaard 18 inch wielen. Nodig volgens Mazda gezien de zeer slechte omstandigheden.

Nummer 8
Morgen voert de route ons naar Artybash. Een tamelijk kortere route van ‘slechts’ 550 kilometer. We kijken er nu al naar uit om in te stappen, want hoe meer kilometers we afleggen, hoe meer we van onze metallic rode Mazda3 met nummer 8 gaan houden. Morgen een nieuwe update dus!

Gerelateerde artikelen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.