30 jaar Mercedes G-klasse: een levende legende

30 jaar Mercedes G-klasse: een levende legende

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat Mercedes in Graz startte met de productie van de G-klasse. De auto werd in 1979 aan het publiek gepresenteerd en sinds die tijd zijn er ruim 200.000 exemplaren van verkocht. In zijn 30-jarige carrière is de G-klasse continue geupdate, maar de basis is nog steeds hetzelfde. Wij nemen u in vogelvlucht mee door de carrière van deze levende legende.

De ontwikkeling van de G-klasse werd in 1972 gestart. Daimler-Benz en Steyer-Daimler-Puch in het Oostenrijkse Graz sloegen de handen ineen voor de ontwikkeling van een terreinauto zonder compromissen. In de zeven jaar die daarna volgden is gewerkt aan een inmiddels legendarische auto die geen gelijke kent. Om een degelijke basis te bouwen werd gebruik gemaakt van een ladderframe met daarop een carrosserie. Bovendien werden diverse onderdelen geleend van de truckafdeling van Mercedes-Benz. Het design moest de kracht en potente van de G-klasse uitstralen en tevens praktisch zijn.

Testprojecten
Nadat in 1973 een eerste houten één-op-één schaalmodel werd getoond rolde een jaar later het eerste prototype uit de ontwikkelingshal. In de jaren daarna werd de auto volop getest. Niet alleen op een speciaal geprepareerd terrein nabij Graz, maar ook op modderige paden in West-Duitsland, in de snikhete Sahara, op diverse zoutvlaktes en bij extreme kou in Noord-Scandinavië. Mercedes liet niets aan het toeval over. De G-klasse moest zelfs de meest extreme situaties kunnen doorstaan en overleven.

Orders
Mercedes maakte geen geheim van de ontwikkeling van het nieuwe model en dat leidde ertoe dat in 1975 al een order van 20.000 exemplaren werd geplaatst door Shah van Iran. Door een nieuwe regering in Iran werd de order later afgezegd, maar al snel plaatsen het Duitse, Argentijnse, Noorse en Zwitserse leger orders. De eisen lagen hoog. De verwachtingen minstens evenzo. Intussen werd in Graz een compleet nieuwe fabriek met een oppervlakte van maar liefst 40.000 vierkante meter gebouwd. Tot op de dag van vandaag wordt de G-klasse – bijna geheel met de hand – in Graz in elkaar geschroefd. Al 200.000 exemplaren rolden er de fabriekspoorten uit.

Evolutie
In die tijd is er echter wel het nodige veranderd. Toen in februari 1979 de allereerste G-klasse van de band rolde was de auto leverbaar met een 72 en 68 pk sterke diesel en een 90, 100 en 150 pk sterke benzinemotor. Tegenwoordig wordt de basis gevormd door de 224 pk sterke V6 CDI-motor en staat er een uiterst potente AMG V8 met 507 pk aan de top. Daarnaast is ook de aandrijving, het design en voornamelijk het interieur door de jaren heen geëvolueerd. De G-klasse mag dan 30 jaar op de markt zijn, nog steeds is de auto bij de tijd.

Speciale varianten
Zijn uiterst veelzijdige karakter, betrouwbaarheid en inmiddels legendarische status heeft de G-klasse niet alleen te danken aan het ‘gewone’ model. Over de gehele wereld is de G-klasse namelijk voor bijzondere gelegenheden ingezet. Zo kennen we allemaal de pausmobiel uit 1981, inderdaad die met die bijzondere koepel. De huidige Paus (Benedict XVI) werd tijdens zijn inzegening eveneens in een speciaal geprepareerde G-klasse vervoerd. Maar dat is niet alles. Zo maakt het Nederlandse leger al sinds jaar en dag gebruik van de ‘MB’ en beschikt het Oostenrijkse leger zelfs over een G-klasse met drie assen, ofwel zes wielen. Onsterfelijk is de G-klasse geworden dankzij de Parijs-Dakar overwinning in 1983 en dankzij de tocht naar het koudste gebied in Siberië. Voor die ijskoude tocht reisde filmmaker Thomas Junker af naar een gebied waar nog nooit iemand in de winter met een auto was geweest. Met temperaturen van -53 graden wist hij in zijn standaard G500 zijn eindpunt te bereiken.

Op naar het volgende jubileum
De successtory van de G-klasse is gelukkig nog lang niet voorbij. Mercedes heeft namelijk geen plannen om het succesverhaal dat al 30 jaar voortduurt tot een einde te brengen. Bovendien verklaarde topman Dr. Dieter Zetsche dat de G-klasse populairder is dan ooit tevoren. “Misschien”, laat Zetsche weten, “vieren we over tien jaar nog wel zo’n geweldig jubileum als nu”. Laten we dat hopen!