Tuning & styling

Hamann maakt BMW 5-serie GT nog uitgesprokener

Aan karakter ontbreekt het de BMW 5-serie GT niet. Maar Hamann geeft er toch graag haar eigen draai aan. De 5-serie GT is door de Duitse tuner grondig onder handen genomen met als resultaat een nog uitgesprokener design.

BMW’s hebben van zichzelf een sportieve inborst waar menig autofabrikant jaloers op is. De 5-serie GT is daarop een uitzondering. De auto richt zich meer op comfort, ruimte en luxe dan welke andere BMW ook. Wie toch meer sportiviteit wenst moet Hamann inschakelen.

Spoilerwerk
Het exterieur krijgt dankzij de Duitse tuner een behoorlijke boost. De aan de standaard bumper gemonteerde voorspoiler, de zijskirts alsook de achterspoiler maken de 5-serie GT van een chique verschijning ineens tot een krachtpatser. En wat te denken van de lip onder de achterbumper waardoor er plaats ontstaat voor een viertal uitlaatpijpen met 90 mm doorsnede? Eén bonk sportvitieit!

Lichtmetaal
De behandeling heeft ook onderhuids zijn uitwerking gekregen. De auto werd verlaagd en voorzien van 22 inch Anniversary Evo lichtmetalen wielen. Motorisch kan chiptuning worden toegepast. De 530d GT ontwikkelt standaard 245 pk en 540 Nm maar is na een bezoek aan Hamann opgepept tot 275 pk en 620 Nm. Hamann laat weten dat ook de andere motoren dankzij chiptuning meer vermogen leveren, maar de tuner geeft geen specificaties vrij.

Aluminium, carbon en leer
Om het sportieve plaatje te completeren kan het interieur worden voorzien van aluminium of carbon lijsten, diverse aluminium details en speciale matten. Met leer beklede stoelen en interieurpanelen in elke gewenste kleur ontbreekt eveneens niet.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

Autonieuws
BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk
> Artikel lezen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.