Tuning & styling

Overdaad schaadt: Hamann Z4 Roadster

Precies op tijd voor de zomer presenteert Hamann hun visie op de BMW Z4. Met een overdaad aan spoilers is de getunede roadster op en rondom de boulevard een opvallende verschijning. Maar of het resultaat je imago goed doet vragen we ons af.

Voor dat showachtige uiterlijk werden de originele voor- en achterbumper compleet vervangen door een exemplaar uit eigen huis. Alleen al hierdoor transformeerde de BMW Z4 van een tamelijk ingetogen, chique roadster naar een ordinaire mean machine. Toch was dit niet genoeg voor Hamann. Ook de zij-skirts moesten eraan geloven en als kers op de plastic taart plakte de tuner een overbodige klepspoiler. LED-dagrijverlichting vóór, een sportuitlaatsysteem en enorme 20 inch wielen maken het geheel compleet. Laatste van het type Edition Race en matzwart gespoten met een gepolijste velgring en titanium sierboutjes. Compleet met banden vraag Hamann € 7.640,- voor een set. De verlaging van 30 millimeter vraagt nog eens een investering.

Begrensloos
Vanzelfsprekend nam Hamann de krachtigste motor als donor voor hun Z4-project. Normaliter produceert deze als motorisering Z4 sDrive35i 306 pk, maar dankzij een ECU-kuurtje schopt de zescilinder turbomotor het tot 360 pk. Het koppel steeg van 400 naar 560 Nm wat tussen 1.300 en 1.500 tpm volledig ter beschikking staat. Het uiteindelijke resultaat zonder snelheidsbegrenzer is een top van 285 km/h.

Gerelateerde artikelen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.