Tuning & styling

JE DESIGN pept Seat Leon Cupra R op

Hoewel de huidige Seat Cupra R de meest krachtige Leon ooit is voelt JE DESIGN een publiekelijk verlangen naar meer. De Duitse tuner ontwikkelde daarom een powerupgrade die het vermogen tot ver boven de 300 pk-grens brengt!

Het is niet de eerste keer dat JE DESIGN de Spaanse hatchback onderhanden neemt. Destijds verhoogde de tuner het vermogen van 240 naar 285 pk, maar dit maal krijgt de 2.0 TFSI-krachtbron van de Seat een nog extremere toename voor de kiezen. De Duitse ingenieurs peuteren maar liefst 330 pk uit de oorspronkelijke 265 pk sterke turbomotor, net iets meer dan de 310 pk van de Nederlandse Cupra 310 LE. De forse groei wordt gerealiseerd door een geoptimaliseerd motormanagement, nieuw uitlaatsysteem en een andere luchtfilter.

Verbeterde prestaties
De additionele 65 pk wordt duidelijk doorvertaald in de prestaties van de hete Spanjaard. Vooral de topsnelheid van 250 km/h valt door het extra vermogen flink hoger uit. De teller staakt zijn opmars nu namelijk pas bij 268 km/h. Ook de bekende nul naar honderd sprint wordt na de aanpassingen sneller afgehandeld. Zo noteert de Leon nu 5,8 seconden op de stopwatch wat exact vier tiende van een seconde sneller is dan een origineel exemplaar.

Krachtige vormgeving

Naast de krachtbron krijgt ook de vormgeving van JE DESIGN een oppepper. De Duitse tuner pakt hierbij groots uit en gooit vooral het uiterlijk flink op de schop. Het model ziet er dankzij een frontsplitter en booskijkers direct een stuk agressiever uit. Aan de achterzijde monteerde JE DESIGN een nieuwe achterbumper, spoiler en vier 90 millimeter grote uitlaatpijpen. De sportieve look wordt nog eens extra versterkt door de contrasterende kleur van diverse onderdelen aan binnen- en buitenkant.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.