Tuning & styling

Lorinser doet vernieuwde Mercedes S-klasse

Wie Lorinser zegt, zegt getunende Mercedes-Benz’. Je kon dus de klok erop gelijk zetten dat de tuner uit Zuid-Duitsland de vorig jaar gefacelifte S-klasse opnam in zijn programma.

Lorinser heeft de Mercedes S-klasse behoorlijk op de korrel genomen. De elegante limousine ontving een markante voorspoiler, dito achterbumperspoiler, een dakspoiler and last but not least een goed in het zicht geplaatste achterklepspoiler. De ‘kiewen’ in de voorste spatborden en de zij-skirts zijn tevens allesbehalve discreet, hoewel Lorinser ons anders wil doen geloven. De gepolijste RS9-wielen met daaromheen 295/25-banden bevatten een diameter van 22 inch, en glimmen doen ook de vier kachelpijpen aan de achterzijde.

330 km/h
Geschreven programma´s om alle beschikbare motoren in de S beter te laten presteren kan staan de sportieve bodykit bij. Zo stijgt het vermogen van de S 350 CDI van 235 naar 265 pk en kan de S 600 op verzoek de LV 12 Biturbo-kit tegemoet zien. Dankzij optimalisatie van de ECU, een gemodificeerde turbo en het aanpassen van zowel het injectiesysteem als het uitlaatsysteem krijgt de V12 er 110 pk bij. Het totaal komt daarmee op 627 pk wat de S-klasse een topsnelheid van 330 km/h kan geven bij het verwijderen van de begrenzer.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.