Tuning & styling

Startech houdt het netjes bij de Jaguar XJ

Hoe bruut de prestaties ook mogen zijn, een Jaguar blijft van origine een gentleman’s car. Diverse tuners begrijpen dit niet en plakken hun versies vol met opsmuk. Startech houdt de nieuwe Jaguar XJ gelukkig netjes in balans.

De voorgaande generaties smeekten om met rust gelaten te worden, maar de nieuwe Jaguar XJ combineert meer dan ooit tevoren elegantie met sportiviteit. Een stylingkit op de luxe Brit kan daarom best, als het maar stijlvol blijft zoals deze versie van Startech. Middels een frontspoiler die op de bestaande wordt gemonteerd, aangebrachte roosters in de voorste spatborden en subtiel aangedikte zij-skirts wordt de sportieve uitstraling van de XJ naar een hoger plan getild zonder afbreuk te doen aan zijn sierlijkheid. Aan de achterzijde monteert Startech een aangepaste bumper met daarin geïntegreerd een heuse diffuser en de eindpijpen van het sportuitlaatsysteem.Tot slot zet de tuner de auto op 21 inch, speciaal voor de XJ gemaakte, Monostar J Diamond Edition-wielen.

Yacht Vision
Voor het interieur kan Startech tevens het nodige betekenen. Diverse soorten en kleuren leder, alcantara en hout zijn beschikbaar. Voor een uniek tintje heeft Startech een speciaal leder ontwikkeld met ‘riverboat design’ en het houtfineer geïnspireerd op dat van een luxe jacht betreft het absolute hoogtepunt van wat mogelijk is. High glossy details kan ook, maar waarom zou je, het standaard model is hier al voldoende van voorzien. Enkele geborduurde Startech-emblemen in de stoelen dan? Voor ieder wat wils in ieder geval.

Gerelateerde artikelen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.