Tuning & styling

AC Schnitzer sleutelt aan BMW 5-serie GT

De BMW 5-serie GT is van zichzelf al een unieke verschijning, maar sommigen gaan daarin graag nog wat verder. Het zijn die GT-rijders die bijvoorbeeld bij AC Schnitzer aankloppen.

Van alle BMW’s oogt de 5-serie GT misschien wel het meest elegant. Meer sportiviteit kan dus geen kwaad en AC Schnitzer voorziet hem hierin met een uitgebreid stylingpakket bestaande uit een aerodynamische voor- en achterspoiler, een motorkap met daarin ietwat kitscherige louvres van chroom, flinke zij-skirts en dito klepspoiler. De aluminium kleurige wielen heten Type V Lightweight en de versie afgewerkt met een antraciete finish luistert naar de naam Type VIII Racing. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 19 tot en met 23 inch.

286 pk
Onderhuids is er meer vermogen voor de zescilinder diesel 530d. Dankzij het aanpassen van de ECU produceert de krachtbron 286 pk in plaats van de standaard 245 pk. Een nieuw uitlaatsysteem werd gemonteerd voor die extra dimensie in de dieselsound en de 5 GT kreeg sportveren die hem dichterbij het asfalt zetten en een betere wegligging moeten geven. Wie vanuit het interieur ook wil genieten van die toegenomen aandacht kan losgaan op een glitterende iDrive-knop in de vorm van het Type V-wiel en lichtweerkaatsende aluminium voetpedalen.


Gerelateerde artikelen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

Autonieuws
BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk
> Artikel lezen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.