Tuning & styling

Lumma CLR X 650 tikt af op 312 km/h

Lumma Design voegt zich met de CLR X 650 toe aan het rijtje buitensporige X6-en. Als basis dient de BMW X6M die na een heftige operatie een topsnelheid kan bereiken van 312 km/h.

Lumma Design is de eerste die de BMW X6M als donorauto voor zijn creatie heeft gebruikt. Normaliter produceert deze fabriekse über-X6 een vermogen en trekkracht van 555 pk en 680 Nm. Een uitstekende basis vond Lumma. Zelf wisten ze eens een kleine honderd pk en honderdvijftig Newtonmeter uit de V8 te persen. Het totale geweld van de CLR X komt daarmee op 650 pk en 830 Nm. Zwaarlijvig of niet? Cijfers in die orde van grote zorgen voor kwieke acceleratietijden. We noemen een sprint van 0-100 km/h in slechts 4,5 seconden en een top van 312 km/h. Snel hé? Het is echter opmerkelijk dat de X6M dezelfde tijd op het traject naar honderd noteert.

De hele mikmak
Het onderhuidse geweld is kracht bijgezet met een evenzo buitensporige bodykit. De X6 is van zichzelf al een opvallende verschijning maar het deert de verschillende tuners niet om het geheel nog beter uit de verf te laten komen. Lumma Design heeft voor dezelfde aanpak gekozen als zijn voorgangers; opgeblazen bumpers, zij-skirts zo breed als treeplanken, gigantische wielen en daar waar het nog kan wat subtielere spoilers. Dagrijverlichting mag natuurlijk ook niet ontbreken. Je vindt ze in strookjes van LED’s helemaal onderin de voorspoiler.

Gerelateerde artikelen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.