Heico Sportiv maakt Volvo V50 tot een V50 R

Heico Sportiv heeft een compleet programma te bieden voor de nieuwe Volvo V50. De heren van Heico, uit het Duitse Weiterstadt, hebben o.a. motortuning, een verlagingskit, een uitlaatsysteem en een voorbumper voor de V50 ontwikkeld.

De tuning omvat een programma voor de 220 pk sterke T5 (AWD) en de 2.0D. Het vermogen van de T5 neemt toe tot 250 pk en het koppel stijgt met 50 Nm tot 370 Nm. De diesel krijgt 33 pk meer en komt daarmee op 163 pk. Het koppel dat men 320 Nm al niet zuinig is neemt met nog eens 50 Nm toe waardoor er 370 Nm bij 2.000 tpm beschikbaar is.

Stoer en functioneel
Het uitlaatsysteem is aan te passen naar wens. Er is keuze voor een rvs eindpijp of een compleet rvs uitlaatsysteem. Kies je voor het laatste dan krijg je aan beide kanten van de auto een dikke pijp onder de achterbumper vandaan. Dat zorgt niet alleen voor een betere afvoer van de uitlaatgassen maar tevens voor een sportieve sound en een stoer vertoon. Wat tevens bijdraagt aan uiterlijk vertoon, maar ook een functie heeft, is de verlagingskit. De sportvering zorgt voor 30 mm verlaging en een betere wegligging. Het contact met de weg wordt gevormd door een combinatie van 18 inch lichtmetalen wielen en Continental SportContact2 banden in de afmeting 225/40 R18.

Spoilerwerk
Voor verdere opsmuk van het exterieur is er een voorbumper met voorspoiler te bestellen. Deze is er in twee uitvoeringen waaronder een hele dikke uitvoering die onder de naam R-Sport in de prijslijst staat. Deze bumper is tevens voorzien van carbon. Verdere bodyparts waaronder een grille, zij-skirts en een achterbumper zijn op dit moment nog in ontwikkeling.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Interieur
Het interieur kan sportiever worden gemaakt door een setje aluminium pedalen en instaplijsten.

Ook voor de S40
De onderdelen zijn niet alleen leverbaar voor de V50 maar passen meteen ook op de S40.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties