Tuning & styling

Fab Design muteert Porsche Panamera

Bij het vallen van de naam Fab Design denken we meteen aan de meest exorbitante auto´s. Het tuninghuis weet ons keer op keer te verbazen met hun voortbrengselen. Of je ze nu mooi vindt of niet, origineel zijn die jongens uit het Zwitserse Mellingen absoluut. Hier de Porsche Panamera zoals Fab die graag ziet.

Fab Design spreekt bij de Porsche Panamera over een ‘conservatieve’ auto. Hoogst opmerkelijk, want er is geen auto die de afgelopen jaren meer tongen losmaakte dan de Duitse limousine. De tuner vindt in ieder geval dat de Panamera best wat spannender had gekund en daarom ging het mes erin. En flink ook! We hoeven vast niet te vertellen wat het toverwoord bij Fab Design was wanneer ze deze bodykit ontwierpen. En hoewel we vaak zo onze twijfels bij de ‘kunstwerken’ van Fab hebben, vinden we deze Panamera Turbo vanuit bepaalde standpunten best geslaagd. De limousine oogt lekker fout.

Kracht bijgezet
Het geheel, dat overigens hoogstaand lijkt afgewerkt, staat op driedelige 22 inch wielen en is 20 mm dichter tegen het asfalt gezet. Rondom zijn sportremmen aangebracht om de toegenomen snelheid in goede orde te vertragen. Fab Design vermeldt namelijk dat de 4.8 liter turbomotor om en nabij de 700 pk ophoest. Dit alles vindt zijn uitweg via de drie uitmondingen in de achterbumper. Of zouden ze onderdeel zijn van de immense diffuser. Zeg jij het maar…

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.