Tuning & styling

Mcchip-dkr duwt Ford Focus RS door 400 pk-grens!

"Zo snel als een vogel en bekleedt met sportieve elegantie", zo omschrijft Mcchip-dkr de Ford Focus RS. Dankzij een power-update krijgt de Focus RS ook het vermogen van een echte sportwagen!

Met standaard 305 trappelende paarden onder de motorkap heeft de bestuurder van de RS geen reden tot klagen. Echter, ook zoveel kracht went vroeg of laat en dan is een power-update bijvoorbeeld van de tuner uit het Duitse Salzgitter een welkome aanvulling. Mcchip-dkr levert twee upgrades. De minst krachtigte variant gaat gebukt onder de betiteling Power Stage 1 en is puur softwarematig. Het verhoogt het totaal aan vermogen naar 345 pk. Het koppel stijgt van de originele 440 Nm naar een maximum van 520 Nm. De prijs van deze upgrade bedraagt in Duitsland € 799,-.

Power Stage 2
Voor € 4.499,- gaat Mcchip-dkr een flinke stap verder met Power Stage 2. Een grotere intercooler, nieuw uitlaatsysteem, aangepaste inlaten worden gemonteerd en daarnaast krijgt ook de ECU aangepaste parameters. Een rigoureuze ingreep met dito uitwerking. Het vermogen van de Focus RS gaat hiermee zelfs door de 400 pk-grens, namelijk naar een totaal van 401 pk. De toename van het koppel is nog extremer. Dit stijgt naar maar liefst 612 Nm. Zodoende neemt de topsnelheid van 263 km/h toe naar 278 km/h. Acceleratietijden maakte de tuner helaas niet bekend. Met een toename van 96 pk is de upgrade van Mcchip-dkr voorlopig de maximaal beschikbare voor de Focus RS. Hiermee passeert de Duitse tuner GGR en Loder1899 ruimschoots. We zijn benieuwd naar een volgende uitdager!

Gerelateerde artikelen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.