Tuning & styling

Abt-opsmuk voor Audi A5 Sportback

Geen enkel betaalbaar VAG-product glipt er door de handen van Abt Sportsline. Dus ook de Audi A5 Sportback niet. Naast allerhande optooiingen werden tevens enkele motoriseringen onder de loep genomen.

De versierselen voor de Abt AS5 Sportback bestaan uit de gebruikelijke zaken zoals een aerodynamische voor- en achterspoiler, een markante grille en een set zij-skirts. AR of BR-wielen - verkrijgbaar in de maten 18, 19 en 20 inch - maken samen met een sportuitlaatsysteem het geheel af. Eventueel is de auto ook nog dichter tegen het asfalt te zetten middels een verlagingset. Speciale dempers leveren een betere wegligging op. De remschijven van de AS5 Sportback meten 380 mm in diameter en garanderen de stopkracht.

Motortuning
Een beetje tuningfanaat wil zijn toegenomen uitstraling tevens onder de kap kracht bijzetten. Abt Sportsline levert hiervoor motorupgrades voor de 3.0 liter TDI en de 2.0 liter TFSI. Zo produceert de oliestoker na een bezoek aan het Duitse Kempten 282 pk en 560 Nm. Abt heeft het dan over de reguliere Abt Power-kit. De Abt Power S-kit geeft de TDI 310 pk en 600 Nm. Sprinten naar 100 km/h duurt vervolgens slechts 5,8 seconden. De benzine kan naar een hoogte van 275 gebracht worden, een winst van 95 pk.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de nieuwe Audi A5 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback onderweg naar Q3 2016

Spyshots
Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling

Autonieuws
Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd (A5, S5, g-tron)

Autonieuws
> Artikel lezen

Vaarwel Audi RS 4 Sedan, welkom RS 5 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten

Spyshots
Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.