Tuning & styling

XTR Carchip Cayman ideaal voor track days

De populariteit van track days is de laatste jaren enorm toegenomen. XTR Carchip speelt hierop in door met een Porsche Cayman te komen die hiervoor enorm geschikt lijkt. Daarnaast is ‘ie gewoon legaal voor straatgebruik.

Hoewel met de XTR Carchip Cayman gewoon boodschappen gedaan kunnen worden komt de auto beter tot zijn recht op het circuit. De tuner heeft de eerste generatie Cayman S, op het dashboard na, nagenoeg helemaal gestript en voorzien van een rolkooi, kuipstoelen en een racy bodykit met bijpassende achtervleugel. Voor luxe kan alleen nog teruggegrepen worden op de airco en de radio. Zonder isolerende materialen moet je die laatste echter wel op een extreem volume zetten om nog iets van de uitkomende klanken te vernemen.

Voorlopig nog ‘standaard’
De normale Porsche Cayman S uit 2005 accelereert in 5,4 seconden naar de 100 km/h en kan een top halen van 275 km/h. Maar door het overtollige gewicht achterwege te laten zal de versie van XTR een stuk lichtvoetiger zijn waardoor naar schatting al gauw een halve tel op de sprint naar honderd wordt gewonnen. De top stijgt naar zo’n 290 km/h. Dit zijn schattingen op basis van de huidige 310 pk sterke boxermotor. XTR heeft voor ons nog een opvoerkit voor de 3.4 liter krachtbron in petto. Het te verwachten resultaat is maar liefst 850 pk dankzij het installeren van twee turbochargers, een anabolen-ECU en een verbeterd uitlaatsysteem.

Gerelateerde artikelen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.