Tuning & styling

9ff reïncarneert Porsche 911 Speedster

In 1989 heeft Porsche gedurende zes maanden een gelimiteerde versie van de 911 3.2 Carrera Cabriolet geproduceerd. Het model was voorzien van een lagere voorruit, een speciale body en had de looks van een Turbo. Met slechts 2.104 exemplaren is dit één van de exclusiefste 911´s die er ooit geproduceerd is. Zijn naam? 911 Speedster. En die wordt nu door 9ff opnieuw tot leven gewekt.

Wat Porsche met de Boxster Spyder kan, kunnen wij ook moeten ze bij 9ff gedacht hebben. En dus creëerden zij de 9ff Speed9 die naar eigen zeggen een hommage is aan de Porsche 356 / 1500S Speedster uit 1955. Maar naar onze mening doet men eerder de 911 Speedster herleven.

Speedster-looks
9ff heeft het behoorlijk rigoureus aangepakt. Er werden nieuwe bumpers ontworpen, de voorruit werd verlaagd en bovendien werd er een compleet nieuwe cover gemaakt op de plaats waar normaal de ´standaard´ overkapping van de dakconstructie ligt. Om de belijning kracht bij te zetten werden 21 inch 5x2 spaaks lichtmetalen wielen gemonteerd. Het interieur is dankzij schitterende Alcantara bekleding en een sportstuur extra op smaak gebracht.

650 pk

Over de prestaties wil 9ff nog niet zoveel kwijt, maar men laat wel weten de motor naar 650 pk en 890 Nm te hebben opgepept. Die toename in vermogen is te danken aan een sportluchtfilter, chiptuning en een nieuw uitlaatsysteem. Wat dat teweeg heeft gebracht voor de 0-100 acceleratie en de topsnelheid is (nog) onbekend.

Gerelateerde artikelen

Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet

Spyshots
Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.