Tuning & styling

Volkswagen Golf GTD van Abt nog meer GTI

De Volkswagen Golf GTD is terug en dat mogen we weten volgens Abt. De tuner heeft de 2.0 liter TDI nog dichterbij de GTI gebracht door ‘m 190 pk en een koppel van 390 Nm te geven.

De Volkswagen Golf GTD is eigenlijk nauwelijks minder dan een Golf GTI. De uitstraling naar de buitenwereld is nagenoeg hetzelfde en ook qua prestaties zullen beide niet voor elkaar onder doen. Ok, de Golf GTI is weliswaar sneller op de spurt naar honderd (6,9 vs. 8,1 seconden) en de topsnelheid ligt hoger (240 vs. 222 km/h), maar door de hogere trekkracht van de GTD (280 vs. 350 Nm) zal de GTI het erg zwaar krijgen op de tussensprints. En in de praktijk is dit toch het traject waarop het vaakst een beroep wordt gedaan. 

Ssst!
Door de GTD nog een beetje meer pit te geven komen diesel en benzine nog dichter bij elkaar. Enkel een aangepaste motorchip levert de GTD een vermogen van 190 pk en een draaimoment van 390 Nm op. Accelereren naar 100 km/h is dan voortaan in 7,1 seconden gepiept en 230 km/h wordt de maximaal te rijden snelheid. De onderhuidse veranderingen worden bijgestaan door een bodykit rustend op 18 of 19 inch wielen. Sssst, niet verder vertellen dat er ook een Abt Golf GTI is.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.