Tuning & styling

E-klasse Coupé ook door de handen van Carlsson

Geen enkele Mercedes ontkomt eraan. Carlsson bewerkt ze allemaal, dus ook de E-klasse Coupé. Ze zijn na Brabus de tweede tuner waarbij geïnteresseerden terecht kunnen.

De CK50, zoals Carlsson hun jongste tuningsobject noemt, is gebaseerd op de E 500 Coupé. Normaliter levert de achtcilinder in deze 388 pk en 530 Nm, in de CK50 is ‘ie goed voor 435 pk en een trekkracht van 600 Nm. Carlsson monteert hiervoor een speciaal luchtfilter en een sportuitlaatsysteem die daarnaast voor een wervelende soundstage moet zorgen.

Subtiel
De E-klasse Coupé is van zichzelf een aantrekkelijk verschijning en heeft extra garnering eigenlijk niet nodig. Om het toch op eigen smaak te brengen heeft Carlsson het gelukkig subtiel gehouden. Het blijft bij een frontsplitter die eventueel in carbon kan worden geleverd, een kleine achterklepspoiler en een onderspoiler aan de achterzijde. De wielen zijn van het type 1/5 REVO en afgewerkt in een two-tone kleurige finish. Ze meten 20 inch en passen nog maar net in de wielkasten na een verlaging van het koetswerk met 30 mm.

Lichtgevende matten
Het interieur kan volledig naar wens opgetooid worden als men maar betaalt. In de gedrukte optielijst zit onder andere een ‘ultra suède’ pookknop en stuurwiel, aluminium pedalen en vloermatten met Carlsson-logo die oplichten in het donker.

Gerelateerde artikelen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.