Tuning & styling

Chiptuning via de Seat-dealer

Vanaf heden biedt Seat chiptuning aan via de officiele merkdealer. Hierdoor kun je je Seat op een professionel manier laten (chip)tunen met behoud van je garantie.

Vanaf nu is het bij de Seat dealer mogelijk om je auto te (chip)tunen. Voor veel nieuwe en gebruikte modellen levert Seat een chip waardoor zowel het vermogen als het koppel toeneemt.

Belangrijkste voordeel van deze service is het behouden van de garantie. Bij normale chiptuning vervalt namelijk de garantie van de dealer op het getunede gedeelte van de auto en nu niet.

Chiptuning komt er in het kort op neer dat je een stukje software in de auto aanpast die het motormanagement regelt. Hierdoor neemt het vermogen en het koppel toe. Bij toepassingen op bijvoorbeeld een Seat Toledo 1.9 tdi 110 pk neemt het vermogen toe tot 130 pk. Voor een diesel is dat vrij veel. Toch gaat dit niet altijd op. Het tunen is namelijk afhankelijk van diverse factoren zoals de banden- en velgenkeuze, transmissie, laadgewicht en de uitrusting van de auto.

Bij tuning via de Seat dealer zal de garantie worden behouden. Hier zijn echter wel voorwaarden aan gebonden. Zo moet je een aankoopbewijs van de chiptuning kunnen laten zien en moet de Seat ten allen tijde zijn onderhouden bij de merkdealer.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

Autonieuws
SEAT's familie-SUV krijgt de naam...
> Artikel lezen

Officieel: Cupra van Seat voortaan zelfstandig merk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.