Tuning & styling

Opsmuk van Hamann voor Ferrari California

Speciaal voor de klandizie die een Ferrari California niet onderscheidend genoeg vinden levert Hamann Motorsport een legio aan personalisatieopsmuk voor het Italiaanse raspaard. Een motorupgrade is in de maak.

Op het eerste gezicht lijkt Hamann de Ferrari California subtiel van toevoegingen te hebben voorzien, maar de optielijst bewijst het tegendeel. Aan de voorzijde valt de brede frontsplitter op. En omdat Hamann van mening is dat hun versie van de California eigenlijk geen Ferrari meer is hebben ze het steigerende paard in de grille laten vervallen. Labels op de flanken, net onder de in carbon uitgevoerde kieuwen, zijn er voor in de plaats gekomen. De motorkap is tevens helemaal uit het peperdure en lichte materiaal opgetrokken, net als de zij-skirts. Aan de achterkant vinden we nog meer carbonfiber. De achterspoiler heeft als functie meer neerwaartse druk op de achterwielen te creëren, maar van ons had de tuner deze achterwege mogen laten. De wielen zijn van het type Edition Race en meten 21 inch. Daaromheen ligt breed schoeisel in de maten 245/30ZR21 vóór en 345/25ZR21 achter. Hankook is de bandenleverancier.

Twintig procent
Om de stylingkit letterlijk kracht bij te zetten is Hamann druk bezig met het ontwikkelen van een motorupgrade. Ook wordt er achter de schermen aan een verbeterd uitlaatsysteem gewerkt. Definitieve specificaties heeft de tuner nog niet, maar ze verwachten zo’n 20% meer vermogen uit de 4.3 liter V8 te halen. Dat zal dan neerkomen op circa 550 pk. Ongetuned levert de Ferrari California 460 pk.

Gerelateerde artikelen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.