Tuning & styling

Meer kracht en sportiviteit voor Abt Polo

De timing van Abt Sportline om hun opgewaardeerde Volkswagen Polo aan te prijzen is allesbehalve uitgekiend. Want ondanks zijn opvallende verschijning sneeuwt de Abt Polo door het vele nieuws vanuit Frankfurt compleet onder. Het maakt de auto er overigens niet minder aantrekkelijk op.

Een troost voor de mindere opvallendheid van de Abt Polo is dat hun huismerken op de IAA flink wat te melden hebben. Om maar wat te noemen: Volkswagen Golf R, driedeurs Polo, gefacelifte Multivan, Audi A5 Sportback. Nieuw werk ligt dus in het verschiet voor de tuner.

Meer kleur, dan opsmuk
Terug naar de Abt Polo. De tuner heeft voor een zachtaardige setting gekozen. Op het eerste oog lijkt er meer voor kleurvariabelen gekozen dan voor toegevoegde opsmuk. Het tegendeel wordt bewezen nadat we de opsomming van de opties bekijken. Wie alle mogelijke verfraaiingen aanvinkt krijgt zijn vijfdeurs Polo terug met contrasterende striping, een deels zwart gespoten voorbumper, sportievere grille met Abt-logo, een dakspoiler met geïntegreerde en uitstulpende derde remlichtunit en een onderspoiler inclusief een diffuser in carbon look onderaan de achterbumper. De twee centrale uitlaatpijpen maken onderdeel uit van het Abt-uitlaatsysteem. In de wielkasten huizen op de terugweg vanuit Kempten exemplaren van 18 inch die bovendien dichter tegen de wielkasten komen te staan dankzij de verlagingsveren.

Meer kracht
Naast een opgedirkt exterieur kan Abt Sportline ook modificaties voor de techniek onderhuids leveren. Dit is alleen beschikbaar voor de motoren geholpen door een turbo. Zo krijgt de 1.6 liter TDI met standaard 75 pk er 15 pk bij na het installeren van de Abt Power-module. De 90 pk sterke variant stijgt naar 110 pk en de 110 pk krachtige TDI klimt naar een hot hatch-waardige 130 pk. Voor de 1.2 TSI-benzine levert de motortuning een totaal vermogen van eveneens 130 pk op. Standaard is dit 105 pk.

Gerelateerde artikelen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Toepassing MQB-platform leidt naar groei Volkswagen Polo

Autonieuws
Toepassing MQB-platform leidt naar groei Volkswagen Polo
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

310 pk haalbaar voor nieuwe Volkswagen Polo GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.