Tuning & styling

ABT scherpt Audi R8 V10 aan

De Audi R8 is zelfs met de 525 pk sterke V10 niet de krachtigste telg in de stal van Audi. Dat bevalt de Duitse tuner ABT Sportsline niet en schroeft zodoende het vermogen van de Duits/Italiaanse tiencilinder fiks omhoog!

De middenmotor uit de Audi R8 5.2 FSI levert een respectabel (lees: adembenemend) vermogen van 525 pk. 35 paarden minder dan de snelste gezinsauto uit het gamma van het Duitse merk, de RS6. Dat alleen al is reden genoeg om het vermogen eens een flinke boost te geven, aldus ABT Sportsline. Het resultaat is een winst van 75 pk wat het totaal naar 600 pk brengt! En dat zonder de toevoeging van een turbo of compressor. Veel nut voor de prestaties lijkt het echter niet te hebben. De sprint van nul naar honderd verloopt met 3,8 seconden slechts 0,1 seconden sneller en de top stijgt met 6 km/h naar 322 km/h. Vermoedelijk is de acceleratie boven de 100 km/h wel fors sneller.

Looks
Met zo veel kracht onder de glazen motorkap zijn aerodynamische aanpassingen welkom. ABT snapt dit en levert een aantal upgrades voor de sportwagen waaronder een gewijzigde grille en voorspoiler. De zijkant werd voorzien van andere zijskirts en aan de achterkant prijkt een spoiler samen met een licht gewijzigde achterbumper. De grote wielen komen uit de rekken van ABT. De 20 inch wielen zijn van het type BR en vullen de wielkasten tot de nok!

Gerelateerde artikelen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.