Tuning & styling

Caractere doet Audi Q5

Na de heftige bodykit van Caractere voor de Q5 presenteert Caractere nu een subtiel exemplaar. En die past toch vele malen beter bij de Duitse SUV.

In tegenstelling tot die van Abt is de stylingkit van Caractere duidelijk een stuk minder schreeuwerig. Opvallend is de Q5 van de Belgen alsnog met zijn gapende luchtinlaten in de voorbumper, behoorlijke dakspoiler en diffuser met geïntegreerde eindpijpen aan de achterzijde. Origineel is Caractere misschien niet, het blijft er smakelijk uitzien. ´Never change a winning team´ zullen ze hebben gedacht.

Ook voor Q5 S-line
Het front is overigens zonder aanpassingen te monteren op de van zichzelf al aangename Q5 S-line. Voor het spoilerwerk aan de achterzijde geldt dat echter niet. Daar blijft het fabrieksmateriaal de kont sieren. Eigenlijk hebben Q5 S-line-rijders niets in Werbomont te zoeken, want motortuning voor de Q5 levert de aldaar gevestigde tuner niet. Tot slot nog even het lichtmetaal. Die zijn zoals we van Caractere gewend zijn van het type CW1 en zijn leverbaar in 18, 19, 20 en 22 inch. Indien gewenst kunnen kopers eventueel nog de spoorbreedte van hun Q5 laten verbreden. Het geheel komt dan nog een tikkeltje dikker uit de verf. En inderdaad, deze spoorverbreders zijn tevens te monteren op een S-line. Misschien toch maar even naar Zuid-Oost België afreizen? Voor de motortuning kan dan altijd nog bij Abt geshopt worden.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.