Tuning & styling

´MINI Look´ by AC Schnitzer

Zie hier de eerste opgekalefaterde MINI Cabrio van de nieuwste generatie. De uit Aachen afkomstige tuner AC Schnitzer bijt het spits af. Er liggen stylingpakketten voor de hele MINI-reeks klaar.

Het productengamma voor de MINI Cabrio Cooper S en JCW is het meest uitgebreid. Zo levert AC Schnitzer een stylingpakket bestaande uit een nog sportievere voor- en achterspoiler en een set zij-skirts. De sportuitlaat zit er niet alleen voor de sier en het extra krachtige geluid, het draagt ook bij aan het motorvermogen. Enkele aanpassingen meer en het 1.6 liter blok in de Cooper S produceert 208 pk (was 175 pk). Voor wie dat nog niet genoeg is, gaat de tuner tot 226 pk. Verstandig is het om dan ook het slipdifferentieel uit huize AC Schnitzer te laten monteren. Tot slot moet dit geweld fatsoenlijk op de weg overgebracht worden. Sportveren of een instelbare raceophanging dragen hieraan bij. Vervolgens worden de paardenkrachten weggesluisd via de 17 inch wielen van het type Mi1 of type Mi2 (18 inch).

MINI One/Cooper
Het aanbod van AC Schnitzer voor de MINI One en Cooper is nagenoeg gelijk aan dat van beide topmodellen. Enige verschillen zijn het ontbreken van een achterspoiler, een sportuitlaatsysteem en het ongemoeid laten van de atmosferische 1.6 liter. De mogelijkheden voor het verfraaien van het interieur zijn voor het hele MINI-gamma gelijk. En die zijn eindeloos.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.