Tuning & styling

Belgen in de ban van Audi A5 Cabriolet

Na Abt Sportline kunnen geïnteresseerden voortaan ook terecht bij het Belgische Caractere voor verfraaiing van hun A5 Cabriolet. Smaken verschillen natuurlijk, maar wij zouden kiezen voor onze zuiderburen. Het stylingpakket is volgens ons meer in harmonie met de elegantie van de open A5.

Wij hebben helemaal niets tegen Abt. Integendeel zelfs, want de Duitse tuner heeft behoorlijk veel lekkers in huis. Maar het contrast tussen het design van de Audi A5 Cabriolet en de bodykit en wielen van de AS5 Cabrio is niet helemaal naar onze smaak. Caractere heeft er volgens ons meer kaas van gegeten en weet de harmonie wel te vinden. Vermoedelijk is de ontwerpafdeling van de Audi het hier ook mee eens, aangezien de laatste en toekomstige RS-modellen allemaal soortgelijke gapende luchtinlaten in hun voorspoiler bevatten.

Inhoud
Min of meer komt het er dus op neer dat mensen die niet genoeg geld hebben voor een originele Audi RS alsnog via Caractere een ogenschijnlijke RS kunnen rijden. Niemand die het merkt, zolang men maar niet de uitdaging van een stoplichtsprint aangaat. Terug naar het stylingpakket van Caractere voor de A5 Cabriolet. Die bestaat zoals gebruikelijk uit een voorspoiler met sportgrille en legio aan gaaswerk en een achterbumperspoiler. Een diffuser met of zonder uitlaatpijpen aan weerzijden maakt de achterkant compleet. De wielen zijn eveneens een bekend gezicht. Ze zijn van het type CW1 en kunnen besteld worden met een diameter van 19 of 20 inch.

Gerelateerde artikelen

Caractere-douche voor Audi A5

Tuning & styling
Caractere-douche voor Audi A5
> Artikel lezen

Audi trekt de kap van A5 en S5 Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Elegantie te over: Audi A5 cabrio volgens Caractere

Tuning & styling
Elegantie te over: Audi A5 cabrio volgens Caractere
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Cabriolet geniet van het zonnetje

Spyshots
> Artikel lezen

Appels met peren maakt Audi A5 Cabriolet fors duurder.

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.