Tuning & styling

Abt Sportsline vergrijpt zich aan A5 Cabriolet

De A5 Cabriolet kan elk moment bij de Audi-dealers arriveren. Geïnteresseerde early adapters kunnen meteen al doorrijden naar het Zuid-Duitse Kempten. Daar is Abt Sportline gevestigd en die heeft inmiddels een stylingpakket voor de vierzitscabriolet klaarliggen.

De stylingkit voor de Audi A5 Cabriolet bestaat uit een andere grille, nieuw bumperwerk, zij-skirts en een set 19 of 20 inch wielen van het type ‘BR’. Een sportuitlaat met vier eindpijpen staat garant voor de nodige motorische klanken, terwijl remmerij van Abt zelf voor een betere vertraging zorgt.

Benzinepepers
Om de A5 Cabriolet met recht om te laten dopen tot Abt AS5 Cabrio is er een oppepper voor de techniek nodig. Bijna zonder moeite perst de tuner 275 pk uit de 2.0 liter TFSI (standaard 180 of 211 pk). Enkel het aanpassen van het motormanagement is hiervoor nodig. De topuitvoering van het benzinegamma, de 3.2 liter FSI, laat Abt ongemoeid omdat dit een atmosferische motor betreft. Een aanzienlijke vermogenswinst hiervoor ontwikkelen gaat namelijk minder eenvoudig dan bij motoren met een hulpmiddel zoals een turbo en/of compressor. En dat heeft flinke gevolgen voor de kosten en de uiteindelijke consumentenprijs. Maar ach, met de standaard 265 pk heb je niets te klagen. Toch?!

Dieselkuren

De 2.7 liter TDI gaat na de betreffende kuur van een standaard 190 pk naar een hoogte van 230 pk. Voor de 3.0 liter V6-diesel zijn er twee tuningkits beschikbaar. De ene laat de zescilinder een vermogen van 282 pk produceren en de andere perst er met de zogeheten Abt Power S kit 310 pk uit. Het koppel stijgt in het laatste geval naar 610 Nm, een winst van 100 Nm.

Gerelateerde artikelen

Elegantie te over: Audi A5 cabrio volgens Caractere

Tuning & styling
Elegantie te over: Audi A5 cabrio volgens Caractere
> Artikel lezen

Caractere-douche voor Audi A5

Tuning & styling
Caractere-douche voor Audi A5
> Artikel lezen

Appels met peren maakt Audi A5 Cabriolet fors duurder.

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Cabriolet geniet van het zonnetje

Spyshots
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Audi trekt de kap van A5 en S5 Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.