Tuning & styling

Brabus verlekkert zich aan E-klasse Coupé

Brabus heeft zich vermaakt met de Mercedes-Benz E-klasse Coupé. Na de verfraaiing is dit het resultaat. En ook aan de techniek hebben de jongens van de Bottropse tuner plezier beleeft.

Om het sportieve design van de Mercedes E-klasse Coupé nog iets op te krikken monteerde Brabus een bodykit die uitvoering in de windtunnel werd getest. Zoals gebruikelijk bestaat het optische maatpak uit een nieuwe voorspoiler, een paar zij-skirts, een achterspoiler met diffuser en een set lichtmetalen wielen. De velgen zijn van het type Monoblock en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 17 t/m 20 inch. In de grootste maat wordt daaromheen schoeisel van Pirelli of Yokohama in de maat 235/30ZR20 vóór en 265/25ZR20 achter gelegt.

4,7 seconden
Voor de compleetheid werd ook het hart van de E 500 - waar deze Brabus op is gebaseerd - onder handen genomen. Of beter gezegd, de krachtbron werd compleet vervangen voor de 6.1 liter V8 uit eigen huis. Deze produceert in tegenstelling tot de ‘schamele’ 388 pk van de E 500 een vermogen van 456 pk. Het koppel steeg van 530 Nm naar 615 Nm en dat merk in de sprint vanuit stilstand naar 100 km/h. De Brabus E Coupé voldoet dit traject namelijk in 4,7 seconden. En de topsnelheid gaat naar een onbegrensde 315 km/h. Voor de geïnteresseerden: Brabus vraagt voor al deze werkzaamheden een som van € 29.000,-.

Dieselpower
Wie Mercedes zegt, zegt diesel. En Brabus heeft de zelfontbranders dan ook niet ongemoeid gelaten. De E 250 CDI BlueEFFICIENCY schopt het met de D4 tuningkit tot 235 pk en 560 Nm (was 204 pk/500 Nm. En dat voor een bedrag van € 1,390,-. De E 350 CDI krijgt er met de D6 PowerExtra module 41 pk en 50 Nm aan trekkracht bij. Standaard levert de zescilinderdiesel 231 pk en 540 Nm.

Gerelateerde artikelen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse Coupé fors duurder

Autonieuws
> Artikel lezen

Blunder rond Mercedes E-klasse Coupé

Autonieuws
Blunder rond Mercedes E-klasse Coupé
> Artikel lezen

Mercedes E-klasse Coupé fan van Bangle-6-serie?

Spyshots
Mercedes E-klasse Coupé fan van Bangle-6-serie?
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse Coupé officieel onthuld

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse Coupé geeft zich meer bloot

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse Coupé geeft zich meer bloot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.