Tuning & styling

Beter laat dan nooit: Lorinser GLK-klasse

Lorinser presenteert z’n eigen visie op de Mercedes-Benz GLK-klasse. Enkel het uiterlijk van de SUV is naar een hoger niveau getild. Technisch laat de tuner de auto ongemoeid. Maar Lorinser zou Lorinser niet zijn als ze binnenkort ook hieraan gehoor geven.

De Mercedes GLK is reeds enige tijd op de markt, maar de Lorinser had het te druk met een ander bouwproject om aandacht te besteden aan de compacte SUV. Nu is ‘ie dan toch af en daarmee verliest Brabus z’n monopoliepositie. Die heeft inmiddels al drie verschillende GLK-smaken gelanceerd.

Inhoud
Lorinser begint net als Brabus voorzichtig door alleen een sportieve bodykit voor de GLK aan te bieden. Het pakket bestaat uit nieuwe voorspoiler met gaaswerk in dezelfde kleur als de carrosserie. De bodemplaatbeschermers, of bullbars zoals Lorinser ze typeert, zijn gespoten in klassiek zilver. Zij-skirts ontbreken natuurlijk niet en ze bevatten enkele uitsparingen om het robuuste en stoere karakter van de GLK te benadrukken. Tot slot treffen we aan de achterzijde tevens een nieuwe bumperspoiler aan en monden vier uitlaatpijpen uit de bullbar cq. diffuser. Een bodykit is niet compleet zonder een set forse wielen. Lorinser kan ze in verschillende soorten en maten leveren en het type dat op de foto’s te zien is heet RS 8.

Gerelateerde artikelen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.