Tuning & styling

Update: Lorinser is klaar met Mercedes E-klasse

In april gaf Lorinser aan druk bezig te zijn met hun versie van de Mercedes-Benz E-klasse. Een aantal platen gaven daarvan de richting aan en een maand later konden we het eindresultaat verwachten. Het is iets later geworden, want Lorinser heeft hun E-klasse nu pas afgerond.

Waarom Lorinser een half jaar langer nodig had om het project af te ronden blijft een raadsel aangezien er nauwelijks veranderingen ten opzichte van de aankondiging hebben plaatsgevonden. Enkel hier en daar een anders getrokken lijn maken het verschil. Hoe dan ook, het resultaat is er niet minder om. Lorinser heeft de Mercedes E-klasse Limousine op een ingetogen manier naar een hoger niveau gebracht. Vooral de achterzijde vinden we geslaagd. Verder bestaat de stylingkit uit een nieuwe voorspoiler, een set zij-skirts en 19 inch lichtmetalen wielen van het type ‘RS 9’. Opvallend is dat Lorinser de prijkende ‘ster’ op de motorkap - een klassiek detail van de ‘E’ - bij hun versie heeft opgenomen in de grille. Traditie maakt plaats voor sportiviteit.

Vermogensupgrade
Een tuner zou een tuner niet zijn als het ook een vermogensupgrade voor de beschikbare motoren kan aanbieden. Wanneer Lorinser de E 500 voorziet van een speciale krukas, een sportuitlaat en een gewijzigde motorunit levert de auto 435 pk in plaats van de standaard 388 pk. Het koppel zal met 30 Nm stijgen naar een hoogte van 570 Nm. Door deze upgrade kan de E 500 een topsnelheid halen van 280 km/h. Extra power voor de CDI-diesels van de E-klasse is het volgende project van Lorinser. Die volgen dus (hopelijk) binnenkort.


Gerelateerde artikelen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.