Tuning & styling

De ‘M7’ van AC Schnitzer

Wellicht is München nu overtuigd bij het zien van deze AC Schnitzer ACS7: “Er moet een BMW M7 komen!”. Zolang deze wens niet concreet wordt gerealiseerd moeten we het doen met deze ACS7. Of toch niet?

Geïnteresseerde klanten die al tijden wachten op een M-versie van de 7-serie kunnen eventueel ook terecht bij Alpina. AC Schitzer is de tweede tuner die een lang gekoesterde wens van deze enthousiastelingen heeft vervult. Hoewel? Voornamelijk het uiterlijk is aangesproken om van de standaard versie een M7 te maken. De zescilinders van de 740i en 730d zijn uitsluitend behandeld met een nieuwe motorchip. De eerste bereikt hiermee een vermogen van 360 pk (was 326 pk) en de diesel stijgt naar een hoogte van 286 pk in plaats van 245 pk. We worden dus eigenlijk blij gemaakt met een dood vogeltje.

Optisch wel een M7
AC Schnitzer heeft wel z’n best gedaan om de pijn van de motorische teleurstelling enigszins te verzachten. Middels een markante bodykit is de sportieve inborst van de toplimousine naar een hoger niveau getild. Subtiele chromen accenten zorgen voor het contrast, terwijl flinke wielen variërend in de maten 20 tot 22 inch de wielkasten opvullen. Er zijn vier verschillende typen te bestellen: Lightweight Forged Wheels Type V, Racing Wheels Type VII "BiColor, Racing Wheels Type VI en Light Alloy Wheels Type IV.

Gerelateerde artikelen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.