Tuning & styling

Abt AS5-R: 510 pk en een top van 292 km/h

Abt heeft de Audi A5 Coupé om weten te toveren tot een supersportauto. De Abt AS5-R beschikt over een vermogen van 510 pk en weet daarmee een topsnelheid van maar liefst 292 km/h te behalen. Dat alles is door de tuner uit Kempten verpakt in een lekker dik (sport)jasje.

De AS5 van Abt Sportsline kennen we al een tijdje. De op de Audi A5 Coupé gebaseerde coupé beschikt over een lekker dik smoelwerk en dankzij diverse chipjes kunnen de motoren een oppeper krijgen. Echt spannend wordt het vermogen daarvan nog niet. Abt presenteert nu echter een absoluut topmodel; de Abt AS5-R.

510 pk en 620 Nm
Onder de elegante lange voorzijde van de A5 Coupé ligt in dit geval een 4.2 liter FSI V8. Na aanpassing van onder meer het motormanagement en de montage van een Abt Compressor weet de tuner er 156 pk extra uit te persen. Het resultaat: 510 pk en 620 Nm (tussen 3.500 en 5.400 tpm). Daarmee weet de Coupé van Audi in 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 292 km/h te behalen. Daarmee is de auto zelfs sneller dan de S5 Coupé die bij Audi uit de fabriek rolt.

Optimale afstelling
Om al dit potentieel volledig te kunnen benutten heeft DTM-coureur Christian Abt zich persoonlijk met de afstelling bemoeid. Het onderstel werd door de coureur gefinetuned en de gemonteerde nieuwe veren en dempers inclusief de speciale remmen werden veelvuldig getest.

Sportjasje
Wanneer je over ruim 500 pk beschikt wil je dat ook laten zien. Abt heeft de AS5-R dan ook voorzien van een opvallende bodykit. De voorspoiler accentueert de zwart gelakte Abt grille terwijl de luchtinlaat in de voorschermen en de zijskirts het beeld van opzij bepalen. Vergeet daarbij zeker de 20 inch lichtmetalen wielen niet. Aan de achterzijde monteert de tuner een skirt en vier opvallende uitlaatpijpen. Wat zal die AS5-R brullen als alle 510 paardenkrachten worden losgelaten!

Gerelateerde artikelen

Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni

Autonieuws
Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Audi heeft een nieuwe A5 en S5 Coupé

Autonieuws
Audi A5 & S5 Coupé
> Artikel lezen

Teasers warmen op voor nieuwe Audi A5 Coupé

Autonieuws
Teasers warmen op nieuwe Audi A5 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.