Tuning & styling

Carlsson Aigner CK55 RS Rascasse

Carlsson heeft in anderhalf jaar tijd een complete Carlsson-Aigner lijn opgezet. De laatste toevoeging is deze CK55 RS “Rascasse”. Gebaseerd op de Mercedes-Benz GL 500 en vernoemd naar een bocht van het befaamde Monaco Grand Prix circuit.

  • Derde model van Carlsson-Aigner 
  • Gebaseerd op de Mercedes-Benz GL 500
  • Propvol luxe en comfortabele voorzieningen
  • Gelimiteerd tot 20 exemplaren
  • Prijs € 288.500,- (exclusief belastingen)

Na de CK65 “Eau Rouge“ en de CK65 RS “Blanchimont” zoeken Carlsson en lederspecialist Aigner het wederom hogerop. Letterlijk, want de nieuwste CK binnen de reeks is dit keer gebaseerd op een SUV: de Mercedes-Benz GL 500. De mastrodont is flink onder handen genomen en naar de reeds bekende Carlsson-Aigner maatstaven geupgrade.

Powerdomes
Een two-tone kleurige lak is inmiddels gemeengoed geworden bij de Carlsson-Aigner modellen. Voor de CK55 RS heeft de tuner gekozen voor een wijnrood getinte onderzijde die vanaf de flanklijn overgaat in glanzend zwart. Een markante bodykit met uitstulpende delen plastic ontbreekt wederom niet. Let vooral op de twee ‘powerdomes’ in de motorkap en de toegenomen spoorbreedte. Hoe dik wil je het hebben?! Rusten doet de “Rascasse” op forse 23 inch wielen met daaromheen schoeisel in de maat 305/30ZR23 vóór en achter. Om de CK55 RS “Rascasse” helemaal eigen te maken zijn alle Mercedes-logo’s vervangen voor emblemen van de ombouwers.

Eigen café
“Rascasse” is tevens de naam van een café in de buurt van het Monaco Grand Prix circuit. In die zin doet de CK55 RS zijn roeping eer aan doordat er binnenin een evenzo sfeervolle omgeving heerst. De exterieurkleur is door middel van roodkleurig alcantara verder doorgetrokken naar de binnenkant. Overal waar je kijkt is de luxe leersoort te vinden. Om het comfort van deze Carlsson-Aigner te onderstrepen is de twee en derde zitrij opgeheven en daarvoor in de plaats twee afzonderlijke zetels gemonteerd. Achterin is het dan ook heerlijk vertoeven met aan vermakelijkheden geen gebrek. Een entertainmentsysteem en surround sound system draagt hieraan bij. Ondertussen kan er eventueel genoten worden van een ‘natje en een droogje’ afkomstig uit de mini-koelkast tussen de achterste stoelen.

456 pk en 640 Nm
Een auto zo behandelen en de motor vervolgens ongemoeid laten kan natuurlijk niet. Daarom heeft ook de 5.5 liter V8 uit de GL 500 een boost gekregen. Nadat de motorunit is gemodificeerd, de cilinderkop en de krukas zijn aangepast en een nieuw uitlaatsysteem met beter uitlaatgasafvoer is gemonteerd brengt de achtcilinder 456 pk en 640 Nm op de vermogenschaal. Deze ingrepen resulteren in een verbeterde sprinttijd van 0 naar 100 km/h met 0,6 seconden. De standaard GL 500 doet over hetzelfde traject totaal 6,5 seconden.

Gelimiteerd tot 20 stuks
De Carlsson Aigner CK55 RS “Rascasse” beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève. De bouw ervan is gelimiteerd tot 20 stuks. Geïnteresseerd? Dan willen we alvast laten weten dat je minimaal over € 288.500,- moet beschikken om überhaupt in aanmerking te komen voor een order. Wanneer ook de nodige belastingen aan de overheid zijn afgedragen mag er ook mee worden gereden.

Gerelateerde artikelen

Brabus doet nieuwe GL van Mercedes

Tuning & styling
Brabus doet nieuwe GL van Mercedes
> Artikel lezen

Brabus B63-620 Widestar laat niets aan de verbeelding over

Tuning & styling
Brabus B63-620 Widestar laat niets aan de verbeelding over
> Artikel lezen

Extra pepers van Lorinser voor Mercedes-Benz motoren

Tuning & styling
Extra pepers van Lorinser voor Mercedes-Benz motoren
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen

Autonieuws
Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen
> Artikel lezen

Nóg meer power in de Brabus 700 GR Widestar

Tuning & styling
Nóg meer power in de Brabus 700 GR Widestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.