Tuning & styling

Orkaangeweld van G-Power goed voor 367,4 km/h

De snelheidsmeter van de G-Power Hurricane RS reikt tot 400 km/h. Pff, is dat niet wat overdreven? Nou, niet echt. Met een beetje wind mee zou de flink opgevoerde BMW M5 daar aardig in de buurt van kunnen komen. Voorlopig is ‘ie goed voor een top van 367,4 km/h.

  • Snelste sedan ter wereld
  • Twin-compressor V10-motor
  • Vermogen van 750 pk en 800 Nm
  • Van 0 naar 300 km/h in 26 seconden
  • Prijs in Duitsland: € 300.000,-

De G-Power Huricane RS haalde deze topsnelheid op het ATP High Speed Oval in Papenburg. En daarmee versloeg het de Brabus Rocket (365,7 km/h). En met het verslaan van de Brabus mag de G-Power Hurricane RS zich de ‘snelste sedan ter wereld’ noemen.

Eerdere poging mislukt
Het is niet de eerste keer dat G-Power een greep naar het record deed. Eerder deed de tuner een poging met de ‘normale’ Hurricane. Het vermogen van 730 pk was echter (net) niet genoeg om de titel te veroveren. Na meerdere pogingen bleef de Hurricane steken op 360 km/h. G-Power dook terug in z´n workshop en keerde terug naar Papenburg met de Hurricane RS. Nog eens 20 pk erbij moest zorgen dat de tuner nu wel naar huis ging met de titel op zak. En het lukte.

In een oogwenk
Om de snelste sedan ter wereld te bouwen ging G-Power niet over één nacht ijs. De 5.0 liter V10 ging flink op de schop en twee compressoren werden op het blok geschroefd. Het resultaat: 750 pk en 800 Nm. Daarmee is de Hurricane niet alleen in staat zijn immense topsnelheid te halen, ook het gemak waarmee het richting die 367,4 km/h stormt is indrukwekkend. In 4,5 seconden bereikt de RS de 100 km/h en de 200 km/h aantikken duurt slechts 9,7 seconden. Dan de magische grens van 300 km/h overschrijden. Met een sprinttijd van 26 seconden is dit in een oogwenk gedaan.

Alles is te koop
De G-Power Hurricane RS is te koop in Duitsland voor 300.000 euro. Een flinke smak geld, maar dan heb je ook wat. Voor het bedrag wordt de auto, naast de motortuning, voorzien van de bodykit, de in hoogte verstelbare sportvering, een aangepast remsysteem en 21 inch Silverstone Diamond wielen. Alleen de V10 opvoeren kan ook. De G-Power SK III twin-compressor kit (730 pk) kost 56.000 euro. En voor een Duitse prijs van 15.441 euro wordt uw M5 of M6 voorzien van 600 pk en evenveel Nm’s.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.