Tuning & styling

Hennessey Camaro: Corvette ZR1 kan inpakken

De in Seattle (VS) gevestigde tuner Hennessey Performance Engineering staat bekend om haar creaties die de meest absurde vermogens leveren. Krachtleveringen van 700 of 800 pk zijn meer regel dan uitzondering. En nu kondigt het een nieuw model aan: de Camaro HPE700.

De Hennessy Camaro HPE700 is een samensmelting van een Corvette ZR1 en de in 2010 verschijnende Chevrolet Camaro. In het vooronder van de HPE700 wordt dezelfde LS9 Supercharged V8-motor gelepelt als in de ZR1. Deze über-Corvette is met een vermogen van 620 pk en 823 Nm zo’n beetje het beste wat Amerika te bieden heeft. Echter wanneer Hennessey na enkele aanpassingen aan de 6.2 liter achtcilinder laat weten wat de HPE700 ophoest, loopt het schaamrood bij de ZR1 op de kaken. Maar liefst 714 pk en 972 Nm aan koppel perst het blok eruit. Ook geleend van de ZR1 zijn de keramische remschijven en de lichtgewicht HRE-wielen met Michelin PS2 schoeisel.

´Muscles´
Optisch is de ZR1 een muscle car pur sang. Maar ook op dit vlak moet de Corvette het afleggen tegen de looks waarmee de Camaro HPE700 ons overrompeld. Naast een flinke vermogensupgrade levert Hennessey een uitgebreide bodykit voor de Camaro. En daarvan loopt ons het water in de mond. Het stylingpakket is niet alleen een optische verbetering, maar heeft daadwerkelijk de functie om de HPE700 zo optimaal mogelijk aan het asfalt te laten kleven.

Gelimiteerd
Wie ook zo enthousiast is van de Hennessey Camaro als ons, en ergens nog 109.500 dollar in een oude sok heeft zitten, moet zich haasten naar Seattle. De HPE700 zal slechts in beperkte oplage worden gebouwd en het orderboek zal waarschijnlijk snel vol staan met handtekeningen van nieuwe eigenaren. Kopers krijgen bovendien een rijcursus aangeboden. De productie zal dit voorjaar starten en de eerste exemplaren worden in het najaar afgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.