Tuning & styling

Hamann vergrijpt zich aan Bentley GT Speed

Hamann kiest weer eens voor Brits en hijst de Bentley Continental GT Speed in haar eigen gemaakte jas. Zo zou een snelle Bentley er volgens de tuner uit moeten zien.

BMW’s, Porsche’s en Lamborghini’s worden in standaard trim aan de lopende band binnengebracht bij tuner Hamann, om vervolgens naar eigen smaak naar buiten te worden gerold. Voor de verandering vergrijpt de tuner zich af en toe aan een Mercedes of Aston Martin. Maar nu deze inmiddels de revue zijn gepasseerd is het tijd voor een andere dure Brit, een Bentley Continental GT Speed in dit geval. De bodykit voor de Hamman GT Speed is inmiddels gereed. Nu is het wachten op de verwachte oppepper voor het 6.0 liter W12-blok van Volkswagen.

100 pk extra
De GT Speed is van zichzelf al geen misselijke jongen met z’n 610 pk en 750 Nm. Maar Hamann zou Hamann niet zijn als zij nog eens circa honderd peekaa meer uit de zesliter W12 zou halen. Officieel heeft de tuner nog geen waarden vrijgegeven. Maar als deze cijfers daadwerkelijk worden gerealiseerd, reken dan op een sprinttijd naar 100 km/h van om en nabij de vier seconden en een topsnelheid van meer dan 330 km/h. Allesbehalve beroerd voor een kolos met een wagengewicht van een kleine tweeënhalve ton.

Gerelateerde artikelen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.