Tuning & styling

Overtreffende trap: Brabus GLK Widestar

In navolging van de Brabus GLK komt de Mercedes-Benz tuner met de GLK Widestar. Naar aanleiding van positieve reacties op het studiemodel besloot Brabus de bodykit in productie te nemen. Zie hier de GLK in overtreffende trap.

Het exterieur van de Brabus GLK Widestar kent veel overeenkomst met de iets minder bedeelde Brabus GLK. Zoals de extra betiteling al aangeeft is de Widestar in de breedte toegenomen. Aan de voor- en achterzijde werd 5 cm toegevoegd. Hiermee oogt de Widestar in combinatie met de bodykit nog dikker. Als extra toevoegingen ten opzichte van de Brabus GLK zien we LED-lampen op het dak en sfeerverlichting onderaan de zij-skirts. Deze lichten op wanneer één van de deuren wordt geopend. Een chique verschijning. Mooie driedelige 21 inch Monoblock VI wielen maken het plaatje compleet. Ze zijn eventueel ook in een inchmaat kleiner te krijgen, bestaande uit één geheel of tweedelig. Pirelli en Yokohama verzorgen het schoeisel.

Omgeven door exclusiviteit
Brabus heeft pas echt werkt gemaakt van het interieur. Inzittenden worden omgeven door een hoge mate van weelde. Prachtig leder met diamantachtige stiksels op de stoelen, een geheel in het leer gestoken dashboard en details als glanzende dorpels, diverse Widestar-logo’s en DVD-schermen in de voorste hoofdsteunen maken de Widestar helemaal af.

Motortuning
Wie nog een stapje verder gaat en ook voor een oppepper of zelfs motorvervanging kiest, heeft verschillende mogelijkheden. De Brabus B7 kit is bedoeld voor de GLK 350 en levert (slechts) 15 pk extra power. In ruil voor de standaardmotor lepelt Brabus haar 4.0 liter in het vooronder. Deze sprint met z’n 332 pk en 420 Nm in 6,1 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid stijgt hiermee naar 250 km/h. Kijk, dat lijkt er meer op. Extra vermogen voor de 320 CDI-diesel is er ook. Brabus kan er 48 pk en 50 Nm aan extra power toevoegen middels de ECO PowerXtra D6 kit. Zodoende wordt de 100 km/h in 6,5 seconden bereikt en is de snelheid er bij 228 km/h uit.

Gerelateerde artikelen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.