Tuning & styling

Brabus personaliseert de elektrische Tesla Roadster

De eerste getunede elektrische sportwagen is een feit. Brabus heeft de primeur en maakte de Tesla Roadster nog spannender dan de milieuvriendelijke sportauto al was.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Brabus heeft de elektrische krachtbron in de Tesla Roadster ongemoeid gelaten. De elektromotor brengt dus nog steeds 248 pk voort. En de sprint naar honderd duurt nog immer 3,9 seconden. Ook de topsnelheid van +208 km/h is onveranderd gebleven.

Neonverlichting
De Brabus behandeling beperkt zich tot een spoilerpakket bestaande uit een voorspoilerlip, lichtunitscovers, een achterklepspoiler en een diffuser. Om de Tesla Roadster niet teveel aan extra gewicht mee te laten slepen zijn alle toegevoegde componenten gemaakt van koolstofvezel. Een toegenomen wagengewicht zou immers betekenen dat de lithium-ion batterijen meer energie moeten leveren om de Tesla in beweging te krijgen en te houden. Dat zou ten koste gaan van de actieradius. Het Brabus-stylingpakket krijgt nog meer flair door de LED-dagrijverlichting, de verlichte instapdorpels en de blauwe neonverlichting onder de auto. Het moeten gezegd worden, in combinatie met de speciale witte carrosserielak staat het de Tesla erg goed. De 18 inch Monoblock S-wielen vóór en 19 inch achter worden omringd door Pirelli P Zero Nero banden in de maten 215/35ZR18 en 255/30ZR19. Deze banden werden speciaal ontwikkeld om zo min mogelijk rolweerstand te bieden.

Space Sound Generator
Een auto die elektrisch wordt aangedreven mist één element dat bij de ultieme sportwagenbeleving van essentieel belang is: een lekkere motorsound. Zo’n elektromotor produceert nagenoeg geen enkele decibel. Maar daarvoor heeft Brabus een oplossing. Hiervoor heeft het wel afgekeken bij Fisker (Kharma). Via een Space Sound Generator kunnen een viertal gesimuleerde motorgeluiden ten gehore worden gebracht: een brullende V8, een racewagengeluid en een tweetal futuristische geluiden genaamd ‘Beam’ and Warp’. Wij zijn benieuwd hoe deze twee laatste klinken en of ze daadwerkelijk bijdragen aan de sportwagenbeleving van de Tesla. Het geproduceerde volume is overigens afhankelijk van de krachtlevering van de elektromotor.

Lichte ledersoorten
Ook voor de verfraaiing van het interieur heeft Brabus gebruik gemaakt van leersoorten die lichter zijn dan normaal. De stoelen zijn bekleed met een speciaal alcantara en ook de vloer is bedekt met lichtgewicht ledertapijt.

Essen Motor Show
Onder de divisienaam Barbus Zero Emission wordt de getunede Tesla Roadster voor het eerst aan het wereldpubliek getoond tijdens de Essen Motor Show die eind november haar deuren opent. De afdeling is verantwoordelijk voor de tuning van schone auto´s en te herkennen aan het Brabus-logo met daaronder een bliksemschicht.

Gerelateerde artikelen

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

Autonieuws
Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?
> Artikel lezen

Loopt Tesla binnenkort serieuze averij op?

Autonieuws
> Artikel lezen

De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop

Autonieuws
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop
> Artikel lezen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit is 'm: de Tesla Model S als stationwagon

Autonieuws
Dit is 'm: de Tesla Model S als stationwagon
> Artikel lezen

Spacex stunt door Tesla Roadster de ruimte in te schieten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.