Tuning & styling

Techart GTstreet R: ´tussenmodel´

Met de Techart GTstreet en GTstreet RS hebben we al kennis kunnen maken. Maar nu is er tevens een ‘tussenmodel’ bij Techart te bestellen, de GTstreet R. De aanhalingstekens staan er niet voor niets. Met 660 pk en 860 Nm koppel klinkt tussenmodel enigszins denigrerend. De cijfers bewijzen het tegendeel.

Techart weet niet van ophouden. De tuner blijft ons bestoken met nieuwe opgepepte Porsches. En anders brengt het wel - vaak als eerste - een stylingpakket op de markt voor het sportwagenmerk uit Zuffenhausen. De nieuwste creatie van Techart is de GTstreet R die - net als alle andere GTstreet modellen - gebaseerd is op de Porsche 911 Turbo (GT2).

GTstreet RS eigenschappen
De ervaringen die zijn opgedaan met het ontwikkelen van de GTstreet RS zijn meegenomen naar de R. Nieuwe turbo’s, een inlaatsysteem van carbon, speciale intercoolers, een sportuitlaatsysteem en een sportluchtfilter zijn allemaal afgeleid van het RS-model. Het resulteerde bij de GTstreet R in een piekvermogen van 660 pk en 860 Nm.

TA097/T3
De bovenstaande modificaties vat Techart samen in een performance kit, genaamd TA097/T3. In combinatie met een Tiptronic S automatische transmissie sprint de bolide in slechts 3,4 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h. Met handbak duurt deze sprint een tiende van een seconden langer. Het geweld houdt pas op bij een top van 345 km/h. De markante bodykit met opvallend grote luchtinlaten vóór en achter en vleugelachtige achterspoiler is grotendeels opgetrokken uit carbon. Hiermee werd de aerodynamica verbetert, evenals de look die bij een GTstreet past.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.