Tuning & styling

‘Ambachtelijke’ tuning voor Lorinser C 350

Turbo- of compressormotor in het vooronder? Koppel de auto aan een computer en in een mum van tijd perst de tuner tientallen peekaa’s meer uit het motorblok. Bij een atmosferische motor gaat dit echter niet zo eenvoudig. Door ‘ambachtelijke’ tuning lukte het Lorinser ruim 30 pk en 30 Nm koppel meer uit de Mercedes-Benz C 350 te halen. Een stylingpakket leukt de C-klasse op.

Eerlijk toegegeven heeft Lorinser wel degelijk aanpassingen aan de motorunit van de Mercedes C 350 moeten doen om tot een aanzienlijke vermogenstijging te komen. Maar daar houdt het niet mee op, want deze ingreep alleen zou bij een atmosferische motor slechts enkele peekaa’s meer betekenen. Geen behoorlijke sprong van de standaard 272 pk naar 305 pk. Ook het koppel is toegenomen: van 350 Nm naar 380 Nm. Wat heeft Lorinser dan nog meer gedaan? Nou, zo zijn de nokkenassen van de 3.5 liter V6 ook aangepast waardoor de interval tussen het openen van de uitlaatkleppen en het sluiten van de inlaatkleppen groter is geworden. Op deze manier ontstaat er een efficiëntere verbranding met hoger vermogen als resultaat. Grote kans dat er ook meer benzine in de cilinderkamers wordt gespoten. En ook het sportuitlaatsysteem zal zijn steentje bijdragen, omdat de uitlaatgassen beter en sneller worden afgevoerd. Bijkomend voordeel is dat de Lorinser C 350 meer van zich laat horen waneer het gaspedaal wordt ingetrapt.

Stylingpakket
Om de vermogensstijging extra kracht bij te zetten, heeft de tuner de C-klasse tevens voorzien van een subtiel stylingpakket. Een originele voorbumper maakt plaats voor een nieuwe en het eerder genoemde uitlaatsysteem mondt zich uit in de achterbumperspoiler. Een sierlijke chroomstip accentueert de achterzijde en de achterklep- en dakspoiler geven de C een ‘sporty’ look mee. Het stylingpakket wordt compleet gemaakt met de 19 inch RS 8 wielen die verkrijgbaar zijn in een matzwarte finish of in het zilver.

Gerelateerde artikelen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.