Tuning & styling

In de categorie ordinair: AC Schnitzer Falcon X6

Het is altijd gissen waarmee tuner AC Schnitzer op de proppen komt als het een nieuw model lanceert. Ook ditmaal weet het ons te verrassen met de Falcon X6. De vergelijking met de roofvogel is ver te zoeken, dus laten we het er maar op houden dat het beestje gewoon een naam moest hebben.

Dat de AC Schnitzer Falcon X6 er beestachtig uitziet is een feit. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, dat moge duidelijk zijn. Maar mooi is anders, volgens ons. Om tot dit resultaat te komen is de spoorbreedte vóór met maar liefst 70 mm vergroot. Achter maakt de Duitse tuner het nog bonter met een verbreding van 80 mm. Voeg daar een flinke bodykit, even zo grote wielen en een two-tone lak aan toe en je hebt zowaar een auto die alles behalve vriendelijkheid uitstraalt.

Onderhuids
Naast het verkrijgen van deze ordinaire opsmuk, heeft AC Schnitzer serieus haar best gedaan nog iets van de - in de basis - BMW X6 te maken. Diverse testronden op de Nürburgring werden er gereden om de vering naar hun maatstaven aan te passen. De downforce is behoorlijk verbeterd, volgens de tuner. Motorisch zijn er oppeppers te leveren in de vorm van chiptuning. AC Schitzer heeft zich uitsluitend gericht op de diesels. De X6 30d krijgt er na de modificatie 37 pk bij (totaal 272 pk), terwijl de X6 35d met twin-turbo techniek een totale vermogensafgifte van 310 pk (standaard 286 pk) heeft. Nu is het nog wachten op een vermogensboost voor de X6 50i met twin-turbo achtcilinder benzinemotor. Die past volgens ons namelijk nog het beste bij deze geweldenaar.

Gerelateerde artikelen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.