Tuning & styling

Alles behalve beschaafd: Oettinger Volkswagen Scirocco

De afgelopen jaren hebben we niet zoveel vernomen van het Duitse Oettinger. Tijd om daar verandering in te brengen en daarom komt de VAG-tuner met een nieuw wapenfeit: een alles behalve beschaafde Volkswagen Scirocco.

Wanneer je zo’n tien jaar geleden een autofanaat vroeg een VAG-tuner op te noemen, wist deze zonder aarzelen luidkeels ‘Oettinger’ te roepen. Spontane bekendheid noemen ze dit binnen de marketing. Tegenwoordig is het vooral de term ‘geholpen bekendheid’ die van toepassing is op de Duitse autotuner. Tegenwoordig moeten autofanaten enigszins geholpen worden voordat ze de naam Oettinger herinneren. Het is vooral ABT, Caractere en JE Design die de klok slaan. De VAG-specialist Oettinger is de laatste jaren ondergesneeuwd maar is bereid terug te slaan om oude tijden te herleven. Een brute Volkswagen Scirocco is daar het eerste bewijs van. De auto verwijst naar Volkswagen´s Birocco, een speciaal door Oettinger getunende Scirocco uit de jaren ´80.

Beperkte modificaties voldoende
De Volkswagen Scirrocco belandt binnenkort in de showrooms. In plaats van een Individual pakket bij Volkswagen aan te schaffen kunnen klanten beter bij Oettinger langsrijden. Tenminste, als je op zoek bent naar een opvallende Scirrocco. Want de standaard Scirocco die bij Oettinger naar binnenreed, komt er heel anders weer uit. Laag, dik en agressief. En dat terwijl er niet eens zo heel veel modificaties door Oettinger zijn uitgevoerd. Met een vooroverhangend design beschikt Volkswagen´s coupé al over een behoorlijk dosis dynamiek. Slechts door middel van een verlagingkit, enorme 20 inch RXX-wielen, een gewijzigd uitlaatsysteem en hier en daar enig spoilerwerk ziet de Scirocco er alles behalve beschaafd uit.

Motortuning
Natuurlijk levert Oettinger niet alleen optische verfraaiingen. Onderhuids kan de motor aangepast worden voor het leveren van meer vermogen. De standaard 2.0 liter TFSI (200 pk) schopt het - na het wijzigen van de motorchip - tot 240 pk. Terwijl Oettinger uit het 1.400 cc TSI-blok 200 peekaa´s weet te persen. De Oettinger Scirocco doet zijn verwijzing naar de originele Birocco van Volkswagen past echt eer aan met een opgepept 2.0 liter TSI motorblok aan boord die 350 pk en 470 Nm levert. Daarnaast  zijn tevens grotere remmen gemonteerd en is het onderstel aanpasbaar.

December 2008
Zoals gezegd moet de Volkswagen Scirocco nog bij de dealer belanden. Dit geeft Oettinger nog even de tijd om de ontwikkeling van de stylingkit en motoraanpassingen af te ronden. Vanaf december dit jaar kan het pakket besteld en gemonteerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80

Autonieuws
Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80
> Artikel lezen

Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland

Autonieuws
Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland
> Artikel lezen

Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend

Autonieuws
Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend
> Artikel lezen

Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco

Spyshots
Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco
> Artikel lezen

Opgefriste Volkswagen Scirocco gepresenteerd

Autonieuws
Opgefriste Volkswagen Scirroco gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.