Tuning & styling

StudioTorino Fiat 500 Diabolika

Comics hebben altijd iets magisch en hips in zich. Maar welke auto leent zich er nu het beste voor om deze twee te mixen? Precies, een Fiat 500. StudioTorino realiseerde zich dit ook en creëerde de Fiat 500 Diabolika.

We kunnen er weer een speciale Fiat 500 bijschrijven. Coachbuilders raken maar niet uitgekeken op de hippe Italiaan. Nadat we eerder een aantal creaties van Castagna mochten verwelkomen, is het nu de beurt aan StudioTorino. Deze ontwikkelde in samenwerking met Mycrom - een bedrijf uit Turijn dat hoogwaardig printwerk verzorgd - de Fiat 500 Diabolika, gebaseerd op de gelijknamige strip.

Details
De Fiat zit boordevol met details uit de Italiaanse comic van de jaren ’60. De meesterdief Diabolik droeg in z’n verhalen altijd een matzwart pak en werd tijdens zijn inbraken bijgestaan door zijn rechterhand Eva Kant. De twee hoofdpersonen, evenals hun kenmerken, zijn dan ook veelvuldig verwerkt in de Fiat. De carrosserie is matzwart gespoten en binnenin is het overal zwart dat heerst. Op het leer van de voorste stoelen zijn de twee stripfiguren geprint. En op de achterbank is een heuse striptekening te zien waar Diabolik worden achtervolgd door de sterke arm. Maar daar houdt het niet mee op. Gun je jezelf een blik naar boven, dan wordt enig contrast opgewekt door de felrode cartoon van beide dieven op de hemelbekleding. Verder zit de Fiat 500 Diabolika boordevol details, als naamplaatjes van de strip en rode stiksels op de versnellingspook en handrem. Aan alles is te merken dat de makers veel plezier aan dit project hebben beleeft.

Masker als profiel
Onder de matzwarte carrosserie zijn retro-achtige Borrani-wielen gemonteerd. De banden zijn afkomstig van Pirelli en speciaal met de hand opgesneden. Het profiel wordt gevormd door het masker van Diabolik. Vraag ons niet of het voldoende grip oplevert, maar mooi staat het wel. De remmen zijn afkomstig van Brembo. Echter is onderhuids niets veranderd aan de Fiat 500 Sport, waarop de Diabolika is gebaseerd. Hij levert nog steeds 100 pk.

50 stuks
StudioTorino is van plan 50 exemplaren van de Fiat 500 Diabolika te produceren. Wanneer de eerste auto’s worden gebouwd is niet bekend, evenals de prijs. Verwacht echter dat deze bijzondere 500 geen koopje zal worden.

Gerelateerde artikelen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.