Tuning & styling

Techart GTstreet RS met 700 pk

Techart laat ons watertanden door met de GTstreet RS op de proppen te komen. De bolide is in de basis een Porsche GT2, maar weet door een legio aan aanpassingen 700 pk uit de motor te persen. Ook het kunststof is niet ongemoeid gelaten.

Tegenwoordig hebben potentiële Porsche 911-kopers een bijna oneindige keuze uit verschillende varianten. Naast het uitgebreide gamma die de Porsche-dealer zelf aanbiedt, hebben de diverse tuners wellicht een nog groter assortiment. Vooral een 911 met turbomotor blijkt enorm populair onder de tuners. De afgelopen tijd kwamen er verschillende voorbij, zoals een Gemballa Turbo GT 550, Rinspeed 911 Turbo en Hamman ‘Stallion’ 911 Turbo. En nu maakt Techart het de koper nog moeilijker. Na eerder met een opgepepte versie van een 911 Turbo te komen, lanceert de Porsche-specialist nu de GTstreet RS. Een supersportwagen op basis van de Porsche 911 GT2.

Modificaties
De Techart GTstreet RS levert een duizelingwekkend 700 pk en een lekker schakellui koppel van 860 Nm. Om deze vermogenswinst van 170 pk en 180 Nm koppel te realiseren moest het bedrijf uit Leonberg (Duitsland) behoorlijk wat modificaties verrichten. Allereerst werden de twee turbo’s aangepast en aansluitend daarop moesten de inlaatkelken er aan geloven. De intercoolers, het uitlaatsysteem, de druksensoren en het luchtfilter werden ook gewijzigd. Wat dit voor gevolgen heeft voor de sprinttijden maakt Techart niet bekend. Wel weet het te melden dat de GTstreet RS een tijd van 1´06,811 minuten op het korte circuit van Hockenheim heeft weten te vestigen. Zeker geen slechte tijd.

Downforce
Het neerzetten van zo’n enorm prestatiepotentieel gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Daarom werd de auto ook op tal van andere punten aangepast behalve de motor. Met als resultaat een neerwaartse druk van 10 kg op de vooras bij een snelheid van 140 km/h. De grote gaten in de geheel nieuwe voorbumper en motorkap geven de radiator extra koeling. En de ‘kiewen’ aan de zijkant moeten de krachten op de vooras ontlasten. De splitter onderaan de voorbumper zorgt voor een betere luchtstroming onder de auto. Verder is de achterbumper geheel nieuw en zorgen de heftige diffuser en achtervleugel dat de lucht achter de GTstreet RS snel wordt afgevoerd. Extra toevoegingen als koplamp- en spiegelkappen, GT-panelen en een carbon dakspoiler zijn geplaatst om de sportieve look van de GT te verbeteren. Evenals de dikke Formula III lichtmetalen wielen met een diameter van 20 inch. Michelin Pilot Sport Cup Plus banden in de maten 245/30ZR20 vóór en 315/25ZR20 achter doen dienst als schoeisel.

Interieur
Techart levert een zeer uitgebreid assortiment van interieurverfraaiingen (alumiunium pedalen, sportsturen, etc.) die verkrijgbaar zijn in carbon of met een pianolakachtige afwerking. In de GTstreet RS zijn de interieurveranderingen beperkt gebleven. Het standaard interieur was immers al hypersportief. Zo zijn veel leerdelen voorzien van een bies die in elk gewenste kleur leverbaar is.

Gerelateerde artikelen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.