Tuning & styling

Overfinch komt met nieuwe Range Rovers

Hoewel de markt voor grote SUV’s steeds kleiner wordt, is de drang naar personalisatie nog steeds groeiende. Overfinch speelt hier goed op in en komt met twee nieuwe modellen op basis van de Range Rover en Range Rover Sport.

Als eerste pakte Overfinch de Range Rover Sport aan. Ze gaven de wagen een totaal nieuwe bodykit met onder andere nieuwe agressievere bumpers rondom. Naar keuze van de klant kan er gekozen worden voor driehoekige of vierkante uitlaten. De wielen in de maten 20 of 22 inch maken het plaatje compleet. In het interieur is er voor de klant ook nog veel te kiezen. Zo levert Overfinch verschillende kleuren leder, sportsturen, sportievere vloermatten en andere sportieve accenten zoals rode naalden in het instrumentenpaneel.

Elektronische motor upgrade
Overfinch levert het pakket, welke de naam SuperSport draagt, op alle varianten van de Range Rover Sport. De twee dieselversies krijgen naast de optische wijzigingen ook een vermogenupgrade. Deze puur elektronische aanpassing zorgt voor een hoger vermogen en koppel. Onduidelijk is hoeveel extra kracht de zelfontbranders erbij krijgen.

Country Pursuits Concept
Naast het pakket voor de Range Rover Sport is er ook een speciale Range Rover te krijgen. De Country Pursuits Concept Car zoals de wagen heet is de meeste imposante Overfinch in hun 33 jarig bestaan. Meest opvallend aan de wagen is de kleur waarin hij te zien is; Aubergine High Gloss. De wagen heeft verder een nieuwe GT Bodykit met speciale bumpers rondom, een dakspoiler en andere uitlaatsierstukken. De auto staat op 20 inch ‘Tiger’ wielen welke ook deels Aubergine gespoten zijn. 22 inch ‘Tiger’ wielen zijn ook leverbaar, net als de wielen van de SuperSport.

Luxe interieur
Eenmaal in de auto wordt je overladen met luxe. Zo heeft Overfinch de wagen met Nappa leder in Light Avocado met Aubergine accenten bekleed. Verder bestaat het dashboard deels uit met de hand bewerkt ‘Olive Ash’ hout en is er in de armleuning een complete koelkast ingebouwd. Achterin de auto vinden we een ‘gun box’, dit opbergsysteem bestaat uit drie lades waar bijvoorbeeld drinkglazen in opgeborgen kunnen worden.

Productie start in oktober
Naast alle optische wijzingen zijn er ook nog een aantal technische veranderingen te bespeuren. Zo levert de supercharged 4.2 liter V8 na de ingreep van Overfinch 470 pk. Om het vermogen in bedwang te houden monteert Overfinch Brembo remmen en passen ze het onderstel aan. Deze is nu in de mogelijkheid om in hoogte te verstellen om bijvoorbeeld extra bodemvrijheid te creëren. Het systeem kan vanuit zijn standaard positie 20 centimeter naar benden of 25 centimeter omhoog ingesteld worden. De levering van de Country Pursuits Concept car start in oktober. De prijs van de speciale Range Rover bedraagt in Engeland 143.950 pond.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.