Tuning & styling

Novitec Rosso Ferrari F430 Scuderia: beestachtig

Novitec Rosso presenteert een 717 pk sterke Ferrari F430 Scuderia. Met een snelheidpotentieel van een Ferrari Enzo en een prestatiedrang waar men u tegen zegt. En zelfs dat zal niet voldoende zijn.

Novitec staat erom bekend ’s wereld beste en snelste sportwagens nog sneller en beter te maken. Onder het programma Novitec Rosso worden Ferrari’s qua prestaties naar ongekende hoogten gebracht. Daarnaast heeft Novitec een programma voor de merken Alfa Romeo, Fiat en Lancia. Onder de naam Novitec Tridente worden Maserati’s aan een kuur onderworpen. Novitec Rosso’s laatste schepping is een heetgebakerde Ferrari F430 Scuderia. Zelfs in standaard ornaat zeker niet de minste sportwagen op deze aardbol. Misschien zelfs wel één van de beste die momenteel verkrijgbaar is. Maar zoals gebruikelijk wilde Novitec Rosso meer, veel meer. Novitec´s filosofie luidt dan ook: “There is no such thing as a too powerful sports car.” Dus trok het alle registers open om de F430 Scuderia naar hypersonische snelheden te brengen.

Losgeslagen beest
Onder de glazen afdekplaat ligt een Novitec Supersport Bi-compressormotor met 717 pk. Standaard levert de 4.3 liter achtcilinder van Ferrari 510 pk. Oftewel een vermogensstijging van maar liefst 41%. Het koppel nam zelfs met meer dan de helft toe naar een duizelingwekkende 722 Nm. Hierdoor lanceert de Ferrari F430 zichzelf naar een topsnelheid van 348 km/h. De acceleratie van 0 naar 100 km/h is voltooid in 3,5 seconden. En de 200 km/h-grens wordt behaald voordat je er erg in hebt. In 10,1 seconden is deze show gepiept. De bestuurder heeft echter geen tijd om op zijn instrumentarium te kijken, want zestien seconden later wordt de 300 km/h alweer aangetikt.

Verbouwing 
Om deze cijfers te realiseren, hebben de technici een flink aantal aanpassingen verricht. Zo is op iedere cilinderbank een compressor geschroefd. Allen voorzien van een eigen riem, die verbonden is aan de krukas. Een inlaatsysteem met grotere inlaatkelken voorziet de cilinders van een enorme hoeveelheid samengeperste lucht. De motor ademt aanzienlijk soepeler door twee high-performance luchtfilters. En grotere injectoren kunnen de toegenomen hoeveelheid aangezogen lucht beter mixen tot een optimaal brandstof/luchtmengsel. Begrijpelijk is dat de motor tijdens het rijden belast wordt met extreem hoge temperaturen. Daarom wordt het geheel gekoeld door een koelsysteem met een grotere capaciteit. Ook de diverse intercoolers zijn een flink maat groter.

Onderscheid
Voor een stoplicht merkt de bestuurder van een standaard F430 Scuderia natuurlijk helemaal niets van al die aanpassingen aan de Bi-compressormotor. Om te laten zien dat jouw steigerende paard van heel andere orde is, heeft de tuner ook de buitenzijde aangepakt. Donkere achterlichten, andere knipperlichten en driedelige 20 inch lichtmetalen wielen vertonen al een heel ander aangezicht. De spoorbreedte hiervan is groter, wat een hogere bochtensnelheid mogelijk maakt. Het zwaartepunt van de auto wordt lager door de verlagingkit in combinatie met de hydraulische vering. Deze laatste kan worden bediend middels een knop in de cockpit. Op deze manier kan de neus met maximaal 40 mm ophoog worden gelift. Drempels vormen zo een kleiner obstakel, evenals parkeergarages. Wanneer je de 80 km/h bereikt, daalt het systeem automatisch in zijn normale stand. Pirelli-banden in de maten 235/30ZR20 vóór en 325/25ZR20 achter zorgen voor het contact met het asfalt.

Cockpit
Binnenin heeft Novitec Rosso de F430 Scuderia nagenoeg ongemoeid gelaten. Maar indien gewenst levert de tuner bijvoorbeeld een stuurwiel met een combinatie van leer en carbon. Voor het snellere schakelwerk zijn de flippers achter het stuur vervangen door langere exemplaren van carbon. Wat kleur betreft mag de klant zelf beslissen. Alles is mogelijk.

Tuning voor iedere Ferrari F430
Novitec Rosso kan deze tuningskit ook voor andere Ferrari F430’s leveren. Voor de ombouw betaal je in Duitsland € 47.000,-. Veel geld, maar dan heb je ook iets bijzonders.

Gerelateerde artikelen

Finale-editie: Novitec Rosso Edizione 747

Tuning & styling
Finale-editie: Novitec Rosso Edizione 747
> Artikel lezen

Ferrari 430 Scuderia: € 281.500,-

Autonieuws
Ferrari 430 Scuderia: € 281.500,-
> Artikel lezen

Te mooi om een Ferrari te zijn: Novitec TuLesto

Tuning & styling
Te mooi om een Ferrari te zijn: Novitec TuLesto
> Artikel lezen

Veiling unieke Ferrari voor steun aan Abruzzo

Autonieuws
Veiling unieke Ferrari voor steun aan Abruzzo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.