Tuning & styling

Stijgerende hengst van Hamann

Hamman lanceert zowel letterlijk als figuurlijk zijn laatste creatie, een Porsche 911 Turbo met een lagere daklijn en 630 pk. Met een topsnelheid behoort ‘ie tot de snelste sportwagens ter wereld. Een echte stijgerende hengst dus, die Hamman ‘Stallion’ 911 Turbo.

Tijdens het ontwikkelen van deze 911 Turbo hield Hamann de ‘Arabier’ in het achterhoofd. Een Arabisch volbloed paardenras, dat beroemd is om z’n vurige karakter en enorme prestaties. In die zin is Hamann erin geslaagd de vertaalslag van deze hengsten naar een hypersportwagen te maken.

Lager dak
Het meest bijzondere aan de Hamman ‘Stallion’ 911 Turbo is zijn lagere daklijn van acht centimeter. Hiervoor moest de tuner de voorruit en de A-stijl verlagen. Het gevolg van deze technisch ingreep is een veel lagere luchtweerstand. Dit resulteert op zijn beurt weer in een lager brandstofverbruik. Niet dat dit er echt toe doet. Want het 3.6 liter zescilindermotorblok zal een aardige slok lusten met zijn 630 pk. De toename van 150 pk ten opzichte van de standaard 911 Turbo is bereikt door middel van twee grotere turbo’s. Daarnaast is er een nieuw uitlaatsysteem gemonteerd en werd het motormanagement gewijzigd. Nieuwe luchtfilters zorgen voor een betere beademing van het motorblok.

359 km/h 
Het vermogen maakt het mogelijk de ‘Stallion’ naar een topsnelheid van maar liefst 359 km/h te brengen. De lancering van 0 naar 100 km/h is in 3,3 seconden voltooid. Om alle deze peekaa’s in goede banen te leiden, zijn er Hankook-banden gemonteerd in de maten 245/30ZR20 vóór en 325/25ZR20 achter. De luchtstroom rondom en onder de Hamman ‘Stallion’ wordt verbeterd door een gewijzigde voorbumper, achterspoiler en achtervleugel. En door het stijvere sportonderstel met 20 mm verlaging plakt de auto nog beter op de weg. De snelle looks worden afgerond met 20 inch lichtmetaal van het type ‘Edition Race’. Deze driedelige wielen zijn afgewerkt met een metaalzwarte lak en titanium bouten. De velgrand is gepolijst tot een glimmend geheel.

Vleugeldeuren
In het interieur is de hypersportiviteit van de buitenzijde verder doorgezet. De lederen sportzetels passen perfect bij de lakkleur en de bestickering op de carrosserie. Een aluminium versnellingspook en pedalen verwijzen naar de raceactiviteiten van Hamann. Hier en daar hebben de originele dashboardpanelen plaatst gemaakt voor carbonfiber. En met de Hamman-vloermatten is het zonde om met smerige schoenen in te stappen. Want deze hengst met vleugeldeuren vereist om getemd te worden met een paar raceschoenen.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.