Tuning & styling

Hartge programma voor BMW X6

De BMW X6 is van zichzelf al een eigenzinnig vormgegeven SUV. Toch denkt de Duitse tuner Hartge dat het nog een tikkeltje markanter kan. Hartge heeft de aanpassingen echter wel subtiel gehouden.

In vergelijking met de veranderingen aan de BMW X5, kunnen we bij de Hartge X6 opgelucht ademhalen. Hartge is bij BMW’s nieuwe crossover veel ingetogener te werk gegaan. Gelukkig maar, want naar onze mening is de X6 er zelfs aantrekkelijker op geworden.

Exterieur
De wijzigingen aan de buitenzijde zijn marginaal, dit in schril contrast met zijn SUV-broer, de Hartge X5. Carbon buitenspiegels, zilvergrijs gaaswerk in de voorbumper en de grille en een Hartge-embleem op de motorkap en achterklep zijn het enige wat de buitenkant van de BMW X6 extra siert. Natuurlijk springen de immense 22 inch lichtmetalen wielen met een maximale bandenmaat van 295/30 R22 vóór en 335/25 R22 het meeste in het oog. Met gemonteerde dikke wielen heeft de X6 qua looks een 30 mm verlagingsset eigenlijk niet nodig. Maar Hartge beweert dat de wegligging hiermee nog iets wordt verbeterd. Eventueel is de verlagingsset verkrijgbaar inclusief een in hoogte verstelbare achteras.

Interieur
Voor een interieurmetamorfose blinken er heel wat opties in de stellingen van de Duitste tuner. Zo zijn er diverse carbondelen voor het stuurwiel en het dashboard verkrijgbaar, evenals aluminium pedalen en emblemen. Een TV-functie voor de medepassagiers zorgt tijdens het rijden voor enig vertier.

ECU-tuning
De extra power uit de dieselmotoren wordt op dezelfde – via aanpassingen aan de ECU-unit van het motormanagement - wijze behaald als bij de Hartge X5. De vermogenstoenames zijn dan ook hetzelfde als bij de X5. De 3.0 liter krijgt na een Hartge-kuurtje een vermogen van 275 pk (standaard 235 pk) en een koppel van 598 Nm. De 3.0sd-dieselmotor (op basis van de X6 35d) levert na een bezoekje aan Beckingen, de vestigingsplaats van Hartge, een vermogen af van 328 pk en een koppel 675 Nm. De begrensde topsnelheid van BMW´s crossover wordt daarbij meteen verwijderd. Een nieuwe topsnelheid wordt niet vrijgegeven. Indien je de motoren laten kietelen dien je overigens wel op de snelheidsindex van de banden te letten. De banden moeten geschikt zijn voor de toegenomen topsnelheid.

Gerelateerde artikelen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.