Tuning & styling

Carlsson CK55 RS met 560 pk!

AMG weet van de meest Mercedessen fantastisch sportauto’s te maken. Carlsson doet er nog een schepje bovenop en neemt de Mercedes E 55 AMG onder handen en voila: de Carlsson CK55 RS met 560 pk!

De E 55 AMG is alles behalve een burgerlijke auto waarmee je weleens een stoplichtsprintje zou kunnen winnen. Nee, de E 55 AMG is een luxe sedan met prestaties van een snelle sportauto. Toch vonden de heren van Carlsson dat het allemaal nog wel net iets sneller kon en sowieso dat de begrenser eraf moest. De indrukwekkende stijging van de topsnelheid heeft dan ook voor een groot deel te maken met het verwijderen van de begrenzer. De CK55 RS is namelijk in staat een topsnelheid van 320 km/h te halen. De sprint naar 100 km/h wordt in slechts 4,5 seconden afgerond.
 
Driftend door de bochten met 560 pk en 780 Nm!
Het motorvermogen van de al niet slecht bedeelde E 55 AMG steeg van 476 naar 560 pk. Een toename van meer dan 100 pk! Het maximale koppel van de CK55 RS ligt op 780 Nm en dat moet naar mijn idee ruim voldoende zijn om driftend door de bochten te komen.
 
Spoilerwerk
Carlsson zou Carlsson niet zijn als ze de carrosserie ongemoeid lieten. Daarom werd de E 55 AMG voorzien van een RS voorspoiler, een RS achterspoiler en nog wat exclusieve opties waaronder een setje lichtmetaal. Over lichtmetaal gesproken, deze zijn voor de CK55 RS leverbaar in maar liefst 19 inch met een breedte van 245. Hierdoor heb je nog even net een andere Mercedes dan die van de buurman die in een AMG versie rijdt!
 
Wie zich dus echt wil onderscheiden en niet in een AMG versie van de E-klasse wil rijden moet maar eens bij Carlsson gaan shoppen. Je hebt dan nog net even meer vermogen en een veel hoger liggende topsnelheid!

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.