Tuning & styling

Aznom Mini Clubman Chateaux: luxueuze Clubman

Plezier, emotie, praktisch en elegantie is wat de MINI Clubman Chateaux siert. Zo omschrijft Aznom – de schepper – van deze MINI stationwagen de Clubman Chateaux in ieder geval. Wij durven niet het tegendeel te beweren, want dit is een wel hele chique Clubman.

De Clubman van dit tamelijk onbekende styinghuis uit Biassono, een plaatsje vlakbij Milaan, is toch op zijn minst excentriek te noemen. De carrosserie is in een speciale two-tone kleur gespoten. Bruine en zandgoudachtige tinten voeren de boventoon. Het gebruikte donkerbruine glanzende hout met ringenmotief op de achterbumper en buitenspiegels matchst perfect bij de lakkeur. De Clubman Chateaux krijgt hierdoor een erg chique uitstraling. Als finishing touch staat het geheel op TSW-wielen van het type ‘Pace’. Yokohama banden in de maat 205/40 R18 zorgen voor het contact met het asfalt.

Omgeven door details
Aznom heeft ook het interieur compleet opnieuw aangekleed. Het chique gehalte wordt in heel het binnenwerk doorgezet. Saai is het nooit wanneer je achter het stuur van de Aznom Clubman Chaetaux zit. Het klassiek gestylde leer met verouderde look in combinatie met alcantara stralen één en al warmte en knusheid uit. Robuust lederen deurpanelen, dashboard en toerenteller in een ‘glossy’ bloemenpatroon vindt je her en der terug als je om je heenkijkt. Ook heeft Aznom het houtwerk van het exterieur doorgetrokken naar het interieur.

Wijnkelder
In de kofferruimte treffen we het markantste detail van deze MINI Clubman aan. Daar is een soort ´wijnkelder´ gemaakt die plaats biedt voor zes wijnflessen en drinkbekers. Natuurlijk zijn deze in eerste instantie bedoeld voor flessen van het merk en type Grand Chateaux, waarnaar de Aznom Clubman is vernoemd. Aznom wil op deze manier een ode brengen aan de originele MNI Clubman, waarbij de Clubman Chateaux het startsein is van een geheel nieuwe merkinterpretatie van de ruimtelijke MINI.

Exclusief
De Aznom MINI Clubman Chateaux zal in beperkte oplage van 12 exemplaren worden gebouwd. Inclusief gegraveerde labels van de toekomstige eigenaren. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.